panorama_centrum
Foto: Sigtuna kommun

Filip till final i Funkisfestivalen

Filip Pettersson tog sig vidare från semifinalen till finalen i augusti.

Hela 24 orter är med i Funkisfestivalen i år och bland dessa finns Sigtuna med sin representant Filip Pettersson som tidigare i vår vann Sigtunas Funkismello i Kulturum med låten ”I willl be popular”. I veckan har semifinalerna avgjorts på klassiska Nalen som var fullsatt vid båda semifinalerna. Filip tog sig vidare och nu väntar final 29:e augusti på Stockholm Waterfront. Totalt är det tolv finalister.

liber_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

ewas_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

centrum_sommar2022_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
nrh
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider