moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Filip laddar för semifinaler i Funkisfestivalen

Filip Pettersson som vann Sigtuna kommuns funkisfestival kommer att representera Sigtuna i den nationella finalen: - Jag är inte nervös. Det ska bara bli superkul att vara med. Jag har en vinnarskalle och kommer köra all in, säger Filip i ett uttalande.

Semifinaler i den nationella Funkisfestivalen kommer att hållas 26-27 april. Eftersom många kommuner är med så behövs det två dagar av uppträdanden. Tolv finalister ska koras som gör upp om titeln på Nalen i Stockholm. Filip sjöng Eric Saades ”I will be popular” i Kulturum för ett par veckor sedan och vann under stort jubel. Filips vinnarknep är att hålla händerna bakom öronen för att få med sig Nalens publik.

Filip fyllde 20 i december och går ut på Arlandagymnasiets gymnasiesärskola på programmet hotell, restaurang och bageri. Han har ett stort intresse för musik och uppträtt i Ljusgården i skolan.
– Jag känner typ alla i skolan och det är många som sagt att jag är duktig. Det ska både bli skönt och tråkigt att sluta till sommaren. Jag gillar både matte, svenska, engelska, geografi och historia. Och så gillar jag att baka, laga mat och städa, berättar Filip.

Efter skoltid beger han sig till Draken i Sigtuna där kommunen har korttillsyn för ungdomar med funktionsnedsättning. Där brukar han vara med och baka, samt att man har ett uppskattat disco på fredagar eller att man spelar Fia med knuff. Han är en vinnarskalle och gillar inte att förlora ens i det.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

marinan_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

connys_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider