moderater-bokslut
Foto: Jamshid Jamshidi

Fick P-bot när rörelsehindrad skulle lämnas av på Arlanda

En man från Solna fick P-böter när han stannade sin bil och följde med en rörelsehindrad och synskadad äldre dam in till terminalbyggnaden på Arlanda. Tingsrätten har dock gett både kommun och polis bakläxa för boten.

centrum_artikel

Mannen skulle lämna en äldre och synskadad dam in till flygplatsassistansen i maj och fick böter av kommunen för att han stannade för länge. Mannen ansågs ha parkerat då han följde med damen in till sin assistans. Boten på 900 kronor överklagades till Polisen som dock höll med kommunen.

Tiden som angavs var 30 sekunder. Parkerar man således 29 sekunder så får man ingen bot menar mannen. Han tog överklagandet vidare till tingsrätten som gav honom rätt och undanröjde böterna. Tingsrätten anser att mannen har rätt att stanna om situationen är sådan att transport av sjuka eller rörelsehindrade ska sek.

Det är inte första gången Sigtuna kommun får kritik för sitt sätt att lappa bilar, märsta.nu rapporterade i våras om situationen på Sätunavägen. Avtalet mellan Sigtuna kommun och flygplatsägaren Swedavia är även sådant att intäkterna från felparkeringsavgifterna delas:
– Jag hoppas att p-vakten, Sigtuna kommun och Polismyndigheten i fortsättningen lärt sig mer om den lag man felaktigt hänvisat till, så att rörelsehindrade även i fortsättningen tryggt ska kunna bli skjutsade, hämtade och lämnade på Arlanda när de ska ut och resa, uppger den drabbade mannen på sin blogg.

studenten2020_helsida
studeravidare_helsida

Studentfirandet i Märsta

Nyheter Studentfirandet som begränsats på Arlandagymnasiet pågår under dagen: - Studenterna sköter sig bra, säger en polis på plats till märsta.nu

defacto_helsida
connys_helsida
kcbygg_helsida
sommarlov_helsida
speedy_helsida
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider
nrh
kcbygg_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider