moderaterna_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Lucau tackas av efter matchen. Nu blir det en sista match för Lucau i Skånelas dress på lördagFoto: Magnus Granhagen

Femte och avgörande match väntar Skånela

Skånela föll i match fyra i Vikingahallen och närmare 800 åskådare fick lämna hallen med ett uteblivet firande: - Jag är besviken, vi gör en dålig match, sa tränare Jimmy Karlsson.

Skånela föll klart mot Önnered i match fyra. Första halvlek var usel, Skånela kom till start utan Ladan och Nilsson, två stora avbräck som inte gick att ersätta för fullt ut.
– Första är det svagt anfallsmässigt, vi gör sex kassar, bränner lägen, kunde gjort 15, där någonstans försvinner tron. Vi har åtta upp, gör tekniska fel och de får göra 5-6 kassar. Det blir uppförsbacke, analyserar tränare Jimmy Karlsson.

Skånela mäktade bara med sex mål i första, Önnered 14, redan där var det avgjort. Även om Skånela rycker upp sig i andra och får bättre ordning på anfallsspelet blir det för brand backe att klättra. Jimmy Karlsson var också en aning kritisk till domarna som han menade på gav Önnered 50-50-lägen och missade minst en utvisning för Önnered.
– Det är många situationer, som slag i ansiktet som kunde blivit rött, vi får inget för det, men vi är laget underifrån, vi måste vara bättre på allt, vi får inget gratis. Det är inte därför vi förlorar, men det spär på matchutvecklingen.

Erik Östling och Emilio Lahdo visade framfötterna enligt Karlsson, deras insatser är något att bygga vidare på. Tills på lördag får man tillbaka Nilsson och Ladan. Två startspelare som spelar 60 min. Ska Skånela avancera krävs toppinsats inte bara av dem utan resten av skånelaiterna. På lördag blir det också Lucaus sista match, oavsett. Han fick inte avsluta med flaggan i topp där det började, men ny chans att föra Skånela till får han i alla fall.
– Vi ska analysera detta och komma välförberedda till på lördag, säger Karlsson.

Målen
Lindberg 5, Östling 5, Åkerman 3, Wärnmark 2, Näslund 2, Tapper, Svarén, Lahdo

marinan_helsida
liber_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
marina_outsider
nrh
moderat_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider