bostadsformedling

Fem nya dödsfall i kommunen

Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

centrum_artikel

42 personer har nu konstaterats avlidna i covid-19 i Sigtuna kommun, det är en ökning med fem personer jämfört med veckan innan. Antalet fall är nu uppe i 228 stycken vilket är 15 fler föregående vecka. Sigtuna har 47 fall per 10 000 invånare och 8,6 döda per 10 000 invånare.
– När man tittar på antalet avlidna måste det ställas i relation till folkmängd, antal fall, ålder, förekomst av underliggande sjukdomar och under hur lång tid smittspridningen pågått i kommunen eller stadsdelsområdet, säger smittskyddsläkare Per Follin vid Smittskydd Stockholm.

Follin vädjar till allmänhet att fortsätta följa FHM:s rekommendationer om att inte samlas mer än de som bor tillsammans i hushållet, undvika kollektivtrafik och för den som har möjlighet så är det distansjobb som gäller.
– Det allra viktigaste är att undvika att besöka äldre och andra riskgrupper som behöver vara beredda på att isolera sig ytterligare ett antal veckor framåt, säger Per Follin.

studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
spedition_sigtuna
landsbygd_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
2020_helsida