arlandagk_panorama
Här grips misstänkta mitt i ett villaområde

Fem häktade efter kuppen

Fem personer begärdes häktade på sannolika skäl misstänka för grov stöld på måndagen efter fredagen kupp i Arlandastad.

centrum_pask

Sex greps och ytterligare två frihetsberövades efter kuppen mot logistiklagret i Arlandastad. Under måndagen häktades fem av dem på sannolika skäl misstänkta för grov stöld rapporterar Aftonbladet. I flykten försvann ligan i två sportbilar med 500-600 hästkrafter, men polis var snabbt på plats och kunde stoppa en bil och få tag i ett antal personer trots att det kastats fotanglar för att försvåra jakten.

Två av de misstänkta blev hundbitna och fick vård på sjukhus. Stöldbytet ska ha varit mobiltelefoner värt miljontals kronor enligt Aftonbladet. Flera av de misstänkta har kopplingar till kriminella grupperingar i Stockholm som håller på med organiserad brottslighet. Polisen ser därför gripandet som en stor framgång. Tillslaget innebar att både ledargestalter och pengar tas bort, vilket har stor betydelse enligt en poliskälla till Aftonbladet.
– Vartenda sådant ingripande, där vi kan gå in och gripa ett flertal personer har ju en stor stor effekt. Både på deras möjligheter att bedriva verksamhet och i vissa fall även förstöra deras möjligheter att bedriva komplicerade brottsupplägg, säger poliskällan.

 

defacto_helsida
bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

logistik_utbildning
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

valsta_utveckling

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

fme_helsida
ica_pask

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

centrum_pask_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

colorama_april2

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

valsta_utveckling_2
fme_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
colorama_april
defacto_outsider
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider