moderater_pan_sommar
Foto: UC

Fem företag begärs i konkurs

I juni begärdes fem företag i kommunen i konkurs, det är mer än förra året men på samma nivå som 2019.

panorama_centrum

Hittills i år har 22 företag begärts i konkurs i kommunen, det är klart över förra årets siffror när elva företag begärdes i konkurs. Jämfört med 2019 är antalet konkurser på ungefär samma nivå.

Av de fem företagen i kommunen var det sammanlagd omsättning på tio miljoner och 13 anställda berörs. Tre företag hade noll omsättning och noll anställda.

I hela länet rör det sig om 218 företag som begärdes i konkurs, vilket är i nivå med 2020 för juni. Hittills i år har 1143 företag gått i konkurs vilket är en minskning med 16 procent jämfört med förra året enligt Newsworthy.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

helsida_sfs
social_helsida
kso_helsida
defacto_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

mote_helsida
pantamera_avc_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mote_outsider
pantamera_out
moderat_outsider
sfs_out
connys
centrum_sommar_outsider2022
outsider_social
nrh
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
kso-duell_out
swedol_outsider