moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fem års fängelse för mordförsök med hagelgevär

En man från Rosersberg döms till fängelse i fem år för mordförsök i Rosersberg i augusti sedan han skjutit en annan man med hagelgevär.

Det var i slutet av augusti förra året som en man sköts med cirka 30 hagelskott i Rosersberg. En man i 50-årsåldern var den som avlossade skotten i samband med att den andra mannen körde till hans bostad. 50-åringen uppgav i rätten att han kände sig hotad och agerade i nödvärn. Mannen träffades av två hagelsvärmar genom bilrutan och ådrog sig livshotande skador. Bakgrunden till att gärningspersonen kände sig hotad var att mannen tidigare dömts för brott, bland annat misshandel, mot honom.
Rätten anser att trots att mannnen upplevt sig hotad så borde han vara medveten om konsekvenserna av sitt agerande, dessutom är han en erfaren skytt med jägarexamen sedan 16 år tillbaka. Bakgrunden ska vara att mannen som blev skjuten tidigare krävt 300 000 kronor och hotat 50-åringen om han inte fick pengarna. Det anses dock inte att han ska vara fri från ansvar på grund av rätt till nödvärn, vissa förmildrande omständigheter föreligger dock vilket beaktades i samband med straffmätningen. Därav dömde rätten honom till fem års fängelse.
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

2020_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022