arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Fel person stoppades i passkontrollen

En man från Örebro län misstogs för att vara efterlyst i passkontrollen på Arlanda och missade sitt flyg.

centrum_pask

Mannen misstogs för efterlyst i passkontrollen då han hade samma namn och födelsetid som den som var efterlyst rapporterar SVT Örebro. I samband med att passkontrollanten skulle göra en dubbelkoll låg databasen nere, mannen fick därmed vänta tills dess att dubbelkollen kunde göras. Under tiden missade han sitt flyg.

Polisen ska efter det ha försökt boka in en ny flygresa men alternativen var både dyrare och längre. Han skjutsades istället till ett hotell i närheten där han fick spendera natten. Han bokade en resa själv dagen därpå men har begärt ersättning på 8717 kronor. Polisen anser att en rimlig ersättning är 4795 kronor enligt SVT Örebro.

ica_pask

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

centrum_pask_helsida
bonava_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

valsta_utveckling
happyhomes_2019

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

logistik_utbildning
sigtunavatten_standard

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

colorama_april2

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

fme_helsida
bonava_outsider
defacto_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2
fme_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider