dackskiftarna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Fel person stoppades i passkontrollen

En man från Örebro län misstogs för att vara efterlyst i passkontrollen på Arlanda och missade sitt flyg.

Mannen misstogs för efterlyst i passkontrollen då han hade samma namn och födelsetid som den som var efterlyst rapporterar SVT Örebro. I samband med att passkontrollanten skulle göra en dubbelkoll låg databasen nere, mannen fick därmed vänta tills dess att dubbelkollen kunde göras. Under tiden missade han sitt flyg.

Polisen ska efter det ha försökt boka in en ny flygresa men alternativen var både dyrare och längre. Han skjutsades istället till ett hotell i närheten där han fick spendera natten. Han bokade en resa själv dagen därpå men har begärt ersättning på 8717 kronor. Polisen anser att en rimlig ersättning är 4795 kronor enligt SVT Örebro.

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

defacto_helsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

ica_oktober
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

dackskiftarna_helsida
fme_oktober
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

connys
defacto_outsider
colorama_april2
nrh