luciakroning_sh
Foto: Jamshid Jamshidi

Fel person stoppades i passkontrollen

En man från Örebro län misstogs för att vara efterlyst i passkontrollen på Arlanda och missade sitt flyg.

oppethus_agy

Mannen misstogs för efterlyst i passkontrollen då han hade samma namn och födelsetid som den som var efterlyst rapporterar SVT Örebro. I samband med att passkontrollanten skulle göra en dubbelkoll låg databasen nere, mannen fick därmed vänta tills dess att dubbelkollen kunde göras. Under tiden missade han sitt flyg.

Polisen ska efter det ha försökt boka in en ny flygresa men alternativen var både dyrare och längre. Han skjutsades istället till ett hotell i närheten där han fick spendera natten. Han bokade en resa själv dagen därpå men har begärt ersättning på 8717 kronor. Polisen anser att en rimlig ersättning är 4795 kronor enligt SVT Örebro.

happy_homes_juli
sportfiskebanner2
EXTRA

Varnar för farlig lek på skolgård

Nyheter Sigtuna Märsta Gymnastikklubb varnar sina medlemmar för en ny lek som förekommit på skolgårdar. Bland annat ska det ha resulterat i att en flicka fick åka ambulans till sjukhus.

defacto_host2018
oppethus_agy
budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

connys
sbrf_sep
sportfiske_banner
objekt2
outsider
komvuxq3_4
objekt4
colorama_vinter
objekt3
nrh_lania
skridskoskola