defacto_pan2020
Olov Holst (M)Foto: Pressbild/Moderaterna

Fel att neka Holst initiativrätt i Kommunstyrelsen

Efter de kaosartade sammanträdena i Kommunstyrelsen förra året har Förvaltningsrätten gett kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) bakläxa för att han nekat oppositionsrådet Olov Holst (M) sin initiativrätt: - Jag är väldigt glad över att Förvaltningsrätten ger mig rätt i sak, säger Olov Holst.

centrum_artikel

Flera kaosartade sammanträden inträffade i Kommunstyrelsen för ett år sedan i samband med att dåvarande kommunalrådet Pierre Cengiz (-) deklarerade att han röstade fritt. Moderaterna passade på att lägga fram flera ärenden med hänvisning till initiativrätten för en ledamot i Kommunstyrelsen. Ibrahim Khalifa (S), Kommunstyrelsens ordförande, nekade dock Moderaterna att lägga fram ärendena.

Kort efteråt överklagade Olov Holst (M) hanteringen av Khalifa till Förvaltningsrätten som nu har kommit med beslut. Rätten konstaterar att det var fel att inte låta ärendena komma upp på dagordningen men man avslår ändå Olov Holsts yrkande eftersom man anser att ärendena nu är beredda:
– Det är precis den här typen av odemokratiska beteenden vi sett från socialdemokraterna under många år och nu har vi fått klarlagt att de t.o.m. bryter mot gällande lagar och förordningar. I den nya koalitionen som ska ta över styret i kommunen ska inte den här typen av beteenden få förekomma. Att hävda att ärenden måste beredas innan de behandlas i KS är ett direkt hån mot oss som verkat länge inom kommunpolitiken i Sigtuna, där vi genom åren fått hundratals ärenden från den socialdemokratiska kommunledningen direkt på bordet utan någon som helst beredning, säger Olov Holst i mail till märsta.nu

Ärendena som skulle hanteras var bland annat införandet av Trygghetscenter i kommunen, avbrytande av planuppdrag i Odensala Prästgård samt revidering av inriktningsmål. Olov Holst menar att dessa ärenden nu är begravda i den kommunala förvaltningen utan att de beretts för beslut.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider