skordedag_pan
J-M Antersijn ska spela VM-kval mot Jungfruöarna och GuatemalaFoto: Daniel Iskandar

FC Arlandas målvakt på VM-Kval

FC Arlandas målvakt Jean-Marc Antersijn har kallats in för att representera önationen Curaçao i VM-kval.

Jean-Marc Antersijn värvades in för att vakta FC Arlandas mål i Division 2. Men han missar premiären då han kallats in för att representera önationen Curaçao i Concacafs VM-kval (Latin- och Nordamerika). Redan på söndag bär det av.
– Jag blev överraskad, berättar Jean Marc. Varje spelare i landslaget spelar på professionell nivå.

Curaçao hette tidigare Nederländska Antillernas och är en ögrupp som även inkluderar Surinam och Aruba. Förre storspelaren Patrick Kluivert härstammar från ögruppen och han har även tränat dem. Numera är det legendariske Guus Hiddink som tränar laget. Tidigare har JM som han kallas, varit med i Arubas landslag.

JM är förvisso bara tredjemålvakt men det är meriterade namn före honom i rangordning, bland annat Eloy Room som spelar i MLS med Columbus, han värderas till en miljon euro. JM ska spela mot Guatemala och Virginöarana.
– Jag kommer vara borta i 16 dagar under tiden som vi kvalar för att komma med i nästa runda.

Hur hamnade han då i Märsta med FC Arlanda.
– Jag letade faktiskt klubbar i Sverige och pratade med en vän som berättade att det var en klubb som letade målvakter. De ringde upp och frågade om jag ville spela för dem. Jag var först tveksam till att spela i Division 2 för jag vill helst vara högre upp, men jag ser en möjlighet att spela mycket och kanske komma vidare till spel i en högre serie.

Han har varit några månader i föreningen. Det har enbart blivit träningar på grund av pandemin. Men han hjälper också till med att träna föreningens yngre målvakter:
– Just nu har jag ett gott intryck av föreningen. Det är många unga spelare som är i utvecklingsfasen och vi måste se till att plocka många poäng i början för att vara med i toppen, fortsätter JM.

Närmast kommer JM från spel i holländska andraligan med TEC. Han gillar Sverige och vill se mer av landet.
– Jag hade inte varit i Skandinavien tidigare.

Familjen har han dock kvar hemma i Aruba och Curaçao, det är en syster och tre bröder. Målet är att komma så högt upp som möjligt med fotbollen. Han är 25 år gammal och han hoppas att det blir spel högre upp i Sverige.
– Jag vill också hjälpa unga spelare att utvecklas så att de kan nå högsta möjliga nivå.

2020_helsida
bostad_helsida

Ny spelare till Skånela

Handboll Skånela IF har gjort klart med Lovisa Kardell från seriekonkurrenten GT Söder. Hon var spelbar redan under Svenska Cupen.

helsida_var2021
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

connys_helsida
skordedag_helsida
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

eldsjal-helsida
division 4

Märsta IK hänger på i toppstriden

Fotboll Märsta IK tog tre viktiga poäng mot Brottby och hänger på i toppstriden:- Trots många mål missar vi på tok för mycket, säger tränare Philip Alouch.

mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
kyrkoval_helsida
defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag i helgen

Fotboll Den som vill se lokala matcher får vänta tills på söndag då det är ful rulle i de lokala serierna. MIK och RIK jagar vidare i toppen av fyran. FC Arlanda har fått sin match uppskjuten.

kyrka_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

eldsjal-outsider
andersojag_outsider
centrum_sommar_out
heat_out
swedol_outsider
bostad_outsider
connys
kyrkoval_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
skordedag_out
kyrka-outsider