marsta_centrum_maj
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Fastighetsägare i kommunen är nöjda

Sigtuna kommun rankas som en den femte bästa kommunen att vara fastighetsägare i.

Omkring 1000 fastighetsägare i Stockholm och på Gotland har fått svara på frågor om förutsättningar att bedriva företagsverksamhet i sina kommuner, när branschorganisationen Fastighetsägarna sammanställt svaren visar det sig att Sigtuna kommit på femte plats. En bra placeringen innebär att allmänna kommunikationer fungerar bra, att en köp av fastigheter ses som en god investering, näringslivsklimatet anses bra och att kommunen informerar om viktiga förändringar. Bara fyra andra kommuner anses bättre för fastighetsägare, bland dessa Sollentuna (4), Sundbyberg var etta och grannkommunen Väsby sexa.

Årets Lärling

Lång resa för Hassan – Från flykting till prisad

Näringsliv Hassan Aal Hasoon kom till Sverige för tio år sedan, trots utbildningen som elektriker tog det lång tid innan han kom in på arbetsmarknaden, nu är han dock prisad elektriker hos Sandströms El, rapporterar Svenskt Näringsliv på sin hemsida.

magget_v16
Årets Företagare

Marianne blev Årets företagare

Näringsliv Marianne Tornvall på Mälarens Smådjursklinik utsågs till Årets företagare i samband med en högtidsmiddag på Hotell Kristina i Sigtuna.

rore_helsida
gordetbara
happy_homes_sommar
varumarke_defacto_sommar
extra

Eurostop köps upp av Per Taubes bolag – Blir mässområde

Näringsliv Arlandastad Holding som äger betydande del omkring Eurostop köper själva centrumet av Unibail Rodamco: - Förvärvet av Eurostop Arlanda är den perfekta pusselbiten i vår ambition att skapa en unik mötesplats vid Arlanda. Vår satsning på utbildnings- och utställningslokaler för fordonsindustrin har slagit väl ut och nu kan vi bygga vidare på nya affärssegment som behöver närheten till Arlanda, säger Dieter Sand, VD för Arlandastad Holding AB.

Sol- och geoenergi värmer Sigtuna stadsängar

Näringsliv Sigtuna stadsängar som håller på att uppföras utmed väg 263 vid Pilsborondellen kommer att få en sol- och geoenergipark: - I samarbete med Sigtuna Stadsängar har vi fått en unik möjligheten att utveckla framtidens värmenät där vi integrerar sol, värmepumpar och lågtemperaturnät, säger Teresa Mattisson, försäljningschef energilösningar på E.ON.

extra

IKEA-lager till Arlandastad

Näringsliv IKEA etablerar ett distributionslager i Arlandastad: - Med vår nya, närmare och mer flexibla distribution kommer vi närmare Stockholmskunderna på deras villkor. Vi kommer kunna förkorta leveranstiden, öka flexibiliteten, säkra tillgången och förbättra kvaliteten på kundleveranserna, säger Peter Nilsson, Customer Experience Manager, IKEA Sverige, i ett pressmeddelande.

Ny linje mellan Arlanda-Marocko

Näringsliv Arlanda får en ny linje till Agadir i Marocko i höst: - Vi välkomnar Air Arabia som blir det femte nya lågkostnadsbolaget på Arlanda inom ett år, kommenterar Elisabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

flottvik124
blimedlem
colorama_jan
annons_rore
jan_nfc
connys
satunavagen22a
Frisyr – Standard
standard_ridskola
Norra Redovisningshuset
Festspecialisten – Standard
lions_standard
odenvagen5
arkaden_outsider
cricketklubben