arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander/genrebild

Färre söker skuldsanering i kommunen

Antalet personer som söker skuldsanering i kommunen minskade med nästan 30 procent det första halvåret i år.

centrum_pask

Första halvåret 2015 sökte 39 personer skuldsanering hos kommunens budget- och skuldrådgivare, motsvarande siffra detta år är 28, en minskning med 28 procent enligt siffror från Kronofogden. Trenden är väntad i hela riket:
– Det är en väntad minskning eftersom det kommer nya skuldsaneringslagar i höst. Då införs bland annat två betalningsfria månader per år och möjlighet att använda en betalningsförmedling via Kronofogden. Enligt kommunernas budget- och skuldrådgivare väntar många med att söka för att omfattas av de nya reglerna, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

1:a november ändras lagen om skuldsanering samtidigt som det komma en ny lag om skuldsanering för företagare. De nya reglerna är en del av regeringens strategi för att motverka överskuldsättning och ska göra det möjligt för fler att söka och klara av en skuldsanering.

Upplands-Väsby är den kommun i länet som visar den största minskningen från 41 till 15 personer (bortsett från Vaxholm som minskade från 3 till 1). Upplands-Bro visar en ökning från 7 till 16 men de flesta av länets kommuner visar en minskning. Totalt i Stockholms län var det 989 personer som sökte hjälp, åtta procent färre än förra året. I riket var det totalt 5024 personer och 14 procent färre än 2015.

centrum_pask_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

fme_helsida
bonava_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
logistik_utbildning

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
colorama_april2

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

valsta_utveckling

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
colorama_april
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
fme_outsider
sh_oppet
valsta_utveckling_2