moderaterna_sep2020
Foto: Daniel Iskander/genrebild

Färre söker skuldsanering i kommunen

Antalet personer som söker skuldsanering i kommunen minskade med nästan 30 procent det första halvåret i år.

fraga_liberalerna

Första halvåret 2015 sökte 39 personer skuldsanering hos kommunens budget- och skuldrådgivare, motsvarande siffra detta år är 28, en minskning med 28 procent enligt siffror från Kronofogden. Trenden är väntad i hela riket:
– Det är en väntad minskning eftersom det kommer nya skuldsaneringslagar i höst. Då införs bland annat två betalningsfria månader per år och möjlighet att använda en betalningsförmedling via Kronofogden. Enligt kommunernas budget- och skuldrådgivare väntar många med att söka för att omfattas av de nya reglerna, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

1:a november ändras lagen om skuldsanering samtidigt som det komma en ny lag om skuldsanering för företagare. De nya reglerna är en del av regeringens strategi för att motverka överskuldsättning och ska göra det möjligt för fler att söka och klara av en skuldsanering.

Upplands-Väsby är den kommun i länet som visar den största minskningen från 41 till 15 personer (bortsett från Vaxholm som minskade från 3 till 1). Upplands-Bro visar en ökning från 7 till 16 men de flesta av länets kommuner visar en minskning. Totalt i Stockholms län var det 989 personer som sökte hjälp, åtta procent färre än förra året. I riket var det totalt 5024 personer och 14 procent färre än 2015.

speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
defacto_helsida
julen_helsida
2020_helsida
kristina_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

centrum_helsida2020

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
meko_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

manskold_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
kristina_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
julen_outsider
swedol_outsider