moderater_pan_sommar
Foto: Daniel Iskander/genrebild

Färre söker skuldsanering i kommunen

Antalet personer som söker skuldsanering i kommunen minskade med nästan 30 procent det första halvåret i år.

centrum_artikel

Första halvåret 2015 sökte 39 personer skuldsanering hos kommunens budget- och skuldrådgivare, motsvarande siffra detta år är 28, en minskning med 28 procent enligt siffror från Kronofogden. Trenden är väntad i hela riket:
– Det är en väntad minskning eftersom det kommer nya skuldsaneringslagar i höst. Då införs bland annat två betalningsfria månader per år och möjlighet att använda en betalningsförmedling via Kronofogden. Enligt kommunernas budget- och skuldrådgivare väntar många med att söka för att omfattas av de nya reglerna, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

1:a november ändras lagen om skuldsanering samtidigt som det komma en ny lag om skuldsanering för företagare. De nya reglerna är en del av regeringens strategi för att motverka överskuldsättning och ska göra det möjligt för fler att söka och klara av en skuldsanering.

Upplands-Väsby är den kommun i länet som visar den största minskningen från 41 till 15 personer (bortsett från Vaxholm som minskade från 3 till 1). Upplands-Bro visar en ökning från 7 till 16 men de flesta av länets kommuner visar en minskning. Totalt i Stockholms län var det 989 personer som sökte hjälp, åtta procent färre än förra året. I riket var det totalt 5024 personer och 14 procent färre än 2015.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

happyhomes_sommar2020
koppar_helsida
helsida_var2021
connys_helsida
dack-helsida
2020_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

defacto_helsida
jul2021
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
oppethus_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

oppethus_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
connys
dack-outsider
flygskolan_outsider
jul_outsider
koppar_outsider