defacto_pan
Foto: Daniel Iskander/genrebild

Färre söker skuldsanering i kommunen

Antalet personer som söker skuldsanering i kommunen minskade med nästan 30 procent det första halvåret i år.

Första halvåret 2015 sökte 39 personer skuldsanering hos kommunens budget- och skuldrådgivare, motsvarande siffra detta år är 28, en minskning med 28 procent enligt siffror från Kronofogden. Trenden är väntad i hela riket:
– Det är en väntad minskning eftersom det kommer nya skuldsaneringslagar i höst. Då införs bland annat två betalningsfria månader per år och möjlighet att använda en betalningsförmedling via Kronofogden. Enligt kommunernas budget- och skuldrådgivare väntar många med att söka för att omfattas av de nya reglerna, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

1:a november ändras lagen om skuldsanering samtidigt som det komma en ny lag om skuldsanering för företagare. De nya reglerna är en del av regeringens strategi för att motverka överskuldsättning och ska göra det möjligt för fler att söka och klara av en skuldsanering.

Upplands-Väsby är den kommun i länet som visar den största minskningen från 41 till 15 personer (bortsett från Vaxholm som minskade från 3 till 1). Upplands-Bro visar en ökning från 7 till 16 men de flesta av länets kommuner visar en minskning. Totalt i Stockholms län var det 989 personer som sökte hjälp, åtta procent färre än förra året. I riket var det totalt 5024 personer och 14 procent färre än 2015.

defacto_helsida
ica_oktober
sigtunavatten_standard

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

happyhomes_2019
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

fme_oktober
connys
defacto_outsider
colorama_april2
nrh