arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander/genrebild

Färre söker skuldsanering i kommunen

Antalet personer som söker skuldsanering i kommunen minskade med nästan 30 procent det första halvåret i år.

banner_juni_artikel

Första halvåret 2015 sökte 39 personer skuldsanering hos kommunens budget- och skuldrådgivare, motsvarande siffra detta år är 28, en minskning med 28 procent enligt siffror från Kronofogden. Trenden är väntad i hela riket:
– Det är en väntad minskning eftersom det kommer nya skuldsaneringslagar i höst. Då införs bland annat två betalningsfria månader per år och möjlighet att använda en betalningsförmedling via Kronofogden. Enligt kommunernas budget- och skuldrådgivare väntar många med att söka för att omfattas av de nya reglerna, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

1:a november ändras lagen om skuldsanering samtidigt som det komma en ny lag om skuldsanering för företagare. De nya reglerna är en del av regeringens strategi för att motverka överskuldsättning och ska göra det möjligt för fler att söka och klara av en skuldsanering.

Upplands-Väsby är den kommun i länet som visar den största minskningen från 41 till 15 personer (bortsett från Vaxholm som minskade från 3 till 1). Upplands-Bro visar en ökning från 7 till 16 men de flesta av länets kommuner visar en minskning. Totalt i Stockholms län var det 989 personer som sökte hjälp, åtta procent färre än förra året. I riket var det totalt 5024 personer och 14 procent färre än 2015.

ica_valsta_choklad
oppning_helsida
fme_helsida
midsommar_valsta_helsida
happyhomes_2019
defacto_helsida
colorama_april2
sbrf_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sigtunavatten_standard

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

sh_bovard_out
midsommar_valsta_outsider
sbrf_outsider
defacto_outsider
colorama_april
oppning_outsider
sh_oppet
nrh
connys
ridskola2019_outsider
fme_outsider