bovard_sh
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Färre landningar men fler resenärer

Trafiken på Arlanda ökade med över två procent det första halvåret i år.

banner_juni_artikel

I juni ökade Arlanda trafiken med en procent till totalt 2,56 miljoner. Totalt i år är ökningen på utrikestrafiken 3 procent. ca 10,4 miljoner har rest utrikes medan inrikes backar med två procent till 2,68 miljoner. Trots att passagerarna ökar är antalet landningar i linjefart och charter mindre, i juni var det drygt 10 000 landningar och totalt i år nästan 60 000.

fme_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

happyhomes_2019

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

sbrf_helsida
defacto_helsida
banner_juni_helsida
midsommar_valsta_helsida
sigtunavatten_standard

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

ica_valsta_choklad
oppning_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

connys
fme_outsider
defacto_outsider
sbrf_outsider
sh_oppet
colorama_april
oppning_outsider
nrh
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
midsommar_valsta_outsider