defacto_pan2020
Foto: Genrebild/If

Färre inbrott under Coronapandemin

Antalet bostadsinbrott för 2020 inklusive försöken är på högre nivå än 2019 men färre än 2018.

centrum_artikel

Hittills i år har 53 inbrott och inbrottsförsök anmälts under perioden januari-juni. Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist konstaterar att det är färre än 2018 men fler än 2019.
– Det intressanta är att det är en enorm skillnad mellan de två första kvartalen, säger David Lundqvist, ordförande i Sigtunas grannsamverkansförening. –Januari-mars skedde 44 inbrott och man kunde befara, att 2020 skulle bli ett år med fel riktning, säger Lundqvist i ett uttalande.

Andra kvartalet i år skedde enbart nio stycken och efter vecka 16 har 12 veckor varit helt inbrottsfria.
– Siffran för andra kvartalet har gissningsvis att göra med reserestriktionerna till följd av corona-covid-19. Det har blivit svårt, kanske omöjligt, för internationella stöldligor att operera här. Oavsett orsaken, får vi hoppas att de senaste månadernas nedgång håller i sig, så att det blir färre än 100 bostadsinbrott även 2020, fortsätter David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys