moderaterna_juni
Foto: Medicinsk Bild/Karolinska sjukhuset

Färre förlossningar i länet

För första gången på fem år var det färre födslar i Stockholms läns landsting: - Varför födslotalen nu går ned vet vi inte, tiden får utvisa om det här är en bestående trend eller en tillfällig nedgång. Den planering vi har för förlossningsvården ligger fast, säger Johan Bratt, chefläkare i Stockholms läns landsting.

28 622 förlossningar skedde på kliniker i Stockholms län förra året, det var en minskning med 821 stycken jämfört med 2016. Ett trendbrott för första gången på fem år. Drygt nio av tio kvinnor fick också föda på den kliniken man valt, sju procent fick föda på en annan klinik i Stockholms län och 133 fick föda på annan klinik utanför länet:
– Det är viktigt att vi hjälps åt mellan grannlänen. Dels att vi kan få stöd under våra toppar men också att vi kan erbjuda förlossningsplatser liksom högspecialiserad förlossnings- och neonatalvård åt kvinnor från andra län, säger Johan Bratt, chefläkare i Stockholms läns landsting.

Flest förlossningar hanterades på Södersjukhuset, 7900, därefter Danderyds sjukhus, 6400, och Karolinska i Huddinge, 4300.

happy_homes_juli
socialutmarkelse
sap_valet2018
sportfiskebanner2
vuxenutbildning2

Kommunen hjälper till med foder

Notiser Kommunen kommer att samordna insatser så att lantbrukare i kommunen kan få foder: - Vi sätter in de resurser vi kan för att så långt det är möjligt försöka hjälpa djurhållarna undvika att tvingas nödslakta sina djur. Situationen är oerhört allvarlig och därför sätter vi in konkreta åtgärder för att hjälpa till, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Max får hjärtstartare

Notiser Max i Märsta får hjärtstartare installerad: - Som rikstäckande restaurangkedja har vi på MAX ett stort ansvar. Inte bara gentemot våra gäster utan också våra medarbetare. Genom att installera hjärtstartare och utbilda medarbetare är vi bättre rustade att hjälpa till vid nödlägen, säger Charlotte Zetterlund, personalchef på MAX Burgers.

objekt4
forskontor
veterankraft_standard
sap_outsider
sigtunavatten_standard
objekt2
connys
outsider_defacto
nfc_vinter
objekt3
outsider_moderat
vuxentutbildning
yearlingsales
Norra Redovisningshuset
val2018