invigning_clasohlsson
Foto: Medicinsk Bild/Karolinska sjukhuset

Färre förlossningar i länet

För första gången på fem år var det färre födslar i Stockholms läns landsting: - Varför födslotalen nu går ned vet vi inte, tiden får utvisa om det här är en bestående trend eller en tillfällig nedgång. Den planering vi har för förlossningsvården ligger fast, säger Johan Bratt, chefläkare i Stockholms läns landsting.

banner_artikel

28 622 förlossningar skedde på kliniker i Stockholms län förra året, det var en minskning med 821 stycken jämfört med 2016. Ett trendbrott för första gången på fem år. Drygt nio av tio kvinnor fick också föda på den kliniken man valt, sju procent fick föda på en annan klinik i Stockholms län och 133 fick föda på annan klinik utanför länet:
– Det är viktigt att vi hjälps åt mellan grannlänen. Dels att vi kan få stöd under våra toppar men också att vi kan erbjuda förlossningsplatser liksom högspecialiserad förlossnings- och neonatalvård åt kvinnor från andra län, säger Johan Bratt, chefläkare i Stockholms läns landsting.

Flest förlossningar hanterades på Södersjukhuset, 7900, därefter Danderyds sjukhus, 6400, och Karolinska i Huddinge, 4300.

varen2018
center_banner2

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

februari
forskontor
dackia_2018

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
val2018
standard_start
nfc_vinter
standard_ridskola
objekt3
matcher_skanela
objekt2
connys
vuxentutbildning
objekt4
Norra Redovisningshuset