center_pan21
En brand i skog Foto: MMS-Bild

Färre bränder än vanligt

I juni var det färre bränder än vanligt i kommunen.

Det har varnats för torka och eldningsförbud utfärdades under delar av juni, det ledde även till färre bränder under den delen av sommaren. Julis siffror från SOS Alarm kommer att summeras de närmaste dagarna men juni visar på 21 bränder vilket är under det historiska snittet. Juni är normalt en månad som det kommer in fler samtal om bränder än under resten av året. I snitt är det 34 samtal under en hel månad sedan 2015, maj är den intensivaste och februari den lugnaste. I juli 2017 kom det in hela 49 samtal om bränder vilket är den högsta siffran de senaste två åren.

connys_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

mp_host_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

andersojag
eldsjal-helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
eldsjal-outsider
bostad_outsider
andersojag_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out