panorama_centrum
En brand i skog Foto: MMS-Bild

Färre bränder än vanligt

I juni var det färre bränder än vanligt i kommunen.

Det har varnats för torka och eldningsförbud utfärdades under delar av juni, det ledde även till färre bränder under den delen av sommaren. Julis siffror från SOS Alarm kommer att summeras de närmaste dagarna men juni visar på 21 bränder vilket är under det historiska snittet. Juni är normalt en månad som det kommer in fler samtal om bränder än under resten av året. I snitt är det 34 samtal under en hel månad sedan 2015, maj är den intensivaste och februari den lugnaste. I juli 2017 kom det in hela 49 samtal om bränder vilket är den högsta siffran de senaste två åren.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

logistik_sigtuna_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

nationaldag_helsida
connys_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

centrum_sommar2022_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

retro_helsida
2020_helsida
liber_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

mp_helsida_april
helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
nationaldag_out
nrh
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
retro_outsider
outsider
ridskola_2020_outsider