center_pan21
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Färre besöker akutsjukhusen

Akuta vårdbesöken i länet är på de lägsta nivåerna sedan 2016.

centrum_artikel

Besöken i akutsjukvården har minskat med en tredjedel sedan 2016. Orsaken kan vara arr man haft som mål från regionledningen att flytta ut vården så nära invånarna som möjligt med fler vårdcentraler, husläkarmottagningar och närakuter. Mellan åren 2012-2016 kunde man konstatera att 25 dödsfall om året kunde kopplas till överbelastning på akutmottagningar.

Från 2016 till nu har besöken minskat, fram för allt har intensivakuten på Nya Karolinska färre besök. Under året med pandemin besöken totalt sett minskat med 35 procent enligt Region Stockholm men även resterande vårdgivare ser en minskning.
– De patienter som nu kommer till akutsjukhusens akutmottagningar är i regel rätt patienter. Det vill säga att de behöver akutsjukhusets resurser. Det betyder att det är patienter som är svårt sjuka och då tar det ofta längre tid att utreda och behandla patienterna innan de kan lämna akutmottagningen, säger Patrik Söderberg, chefläkare.

defacto_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

happyhomes_sommar2020
dack-helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

2020_helsida
bostad_helsida
helsida_var2021
connys_helsida
mp_host_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

centrum_helsida2020
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
bostad_outsider
connys
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh