defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Färre besöker akutsjukhusen

Akuta vårdbesöken i länet är på de lägsta nivåerna sedan 2016.

Besöken i akutsjukvården har minskat med en tredjedel sedan 2016. Orsaken kan vara arr man haft som mål från regionledningen att flytta ut vården så nära invånarna som möjligt med fler vårdcentraler, husläkarmottagningar och närakuter. Mellan åren 2012-2016 kunde man konstatera att 25 dödsfall om året kunde kopplas till överbelastning på akutmottagningar.

Från 2016 till nu har besöken minskat, fram för allt har intensivakuten på Nya Karolinska färre besök. Under året med pandemin besöken totalt sett minskat med 35 procent enligt Region Stockholm men även resterande vårdgivare ser en minskning.
– De patienter som nu kommer till akutsjukhusens akutmottagningar är i regel rätt patienter. Det vill säga att de behöver akutsjukhusets resurser. Det betyder att det är patienter som är svårt sjuka och då tar det ofta längre tid att utreda och behandla patienterna innan de kan lämna akutmottagningen, säger Patrik Söderberg, chefläkare.

nationaldag_helsida
connys_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

centrum_sommar2022_helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

mp_helsida_april

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

liber_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
logistik_outsider
swedol_outsider
nationaldag_out
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
moderat_outsider
outsider