liber_pan
Ett akut polisärende i juli var på NymärstagatanFoto: MMS-Bild

Färre akuta polisärenden i juli

Juli månad innebar färre akuta polisärenden i kommunen.

fraga_liberalerna

Juli som normalt sett är en intensiv månad för polisutryckningar i Sigtuna kommun blev lugnare än vanligt.366 samtal kom in till 112 gällande akuta polisärenden. Historiskt sett är det under snittet för juli i kommunen. I snitt är siffran uppe på 485 samtal.

Som akut polisärende räknas alla larmsamtal till 112 som gäller pågående brott eller som av något annat skäl ska kopplas direkt till polisen. Den intensivaste månaden de senaste två åren i kommunen var juni 2019 med 485 samtal som klassas som akuta polisärenden. Sigtuna ligger på delad sjundeplats bland länets 26 kommuner när det gäller samtal per 10 000 invånare. I grannkommunen Väsby var det cirka tio färre samtal, Sigtuna kommun har 74,7 per 10 000 invånare, Väsby 63,5.

kristina_helsida
manskold_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

meko_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

connys_helsida
julen_helsida
2020_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

manskold_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
kristina_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
julen_outsider