defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Färgblind målvakt nekades byta boll i Vikingahallen

Skånelas P02 är klara för USM Steg4, men efterspelet i Vikingahallen har handlat om Borlänges färgblinda målvakt som nekades att byta boll i en match.

marstakalaset_artikel

Skånelas P02 vann klart i USM och tog sig vidare till Steg 4. På vägen dit besegrade man bland annat Borlänge med 34-25. Men efterspelet i USM handlar om att Borlänge i en av matcherna nekades att byta boll:
– Det var inte mot Skånela som detta hände, hälsar en ledare från Skånela till märsta.nu

Borlänge ville byta boll eftersom deras målvakt är färgblind och hade svårt med kombinationen i Vikingahallen med gula väggar och blått golv. Borlänge försökte få bollen utbytt i matchen till en röd men motståndartränaren sa nej enligt Aftonbladet.
– Före matchen sa jag att jag inte ser bollen. De verkade inte tro på mig, så jag tänkte att jag fick ge det en chans. Det var ju SM, sa målvakten Kristoffer Fredin till Aftonbladet.

Inte heller domarna lyckades få bollen utbytt och enligt målvakten brukar det inte vara ett problem eftersom Borlänge i varannan match väljer boll och i matcher när de inte får välja boll så pratar de med motståndarna och har med en alternativ boll. Anledningen till att bollen inte gick att få utbytt var att ”hemmalagstränaren” inte gick med på det.
– Vi måste ta alla fördelar vi kan få, sa tränaren enligt Aftonbladet.

sommar
marstakalas_helsida
sommar_centrum

Jetsspelare tog EM-silver

Amerikansk Fotboll Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

kontor_thaifong
defacto_helsida
happyhomes_2019

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

Fotboll FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.

sigtunavatten_standard
colorama_april2
arlanda_golf_juli

Arlandastadsgolfare laddar för Europatouren

golf märsta.nu var med när en av landets bästa golfare, Christoffer Sahlström, tränade på hemmabanan i Arlandastad inför Scandinavian Invitational som är en del av Europatouren: - Här finns allt jag behöver, säger Christoffer Sahlström.

Helgens matcher

Fotboll Märsta IK har en svår bortamatch mot topplaget Österåker, FC Arlanda fortsätter toppjakten hemma mot Procyon och i femman möter Rosersberg Gräsö-Norrskedika. I sjuan blir det derby mellan Sigtuna-Märsta Syrianska på söndagen.

sportfiske_sommar
connys
defacto_outsider
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh