arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Färgblind målvakt nekades byta boll i Vikingahallen

Skånelas P02 är klara för USM Steg4, men efterspelet i Vikingahallen har handlat om Borlänges färgblinda målvakt som nekades att byta boll i en match.

sportlov_centrum

Skånelas P02 vann klart i USM och tog sig vidare till Steg 4. På vägen dit besegrade man bland annat Borlänge med 34-25. Men efterspelet i USM handlar om att Borlänge i en av matcherna nekades att byta boll:
– Det var inte mot Skånela som detta hände, hälsar en ledare från Skånela till märsta.nu

Borlänge ville byta boll eftersom deras målvakt är färgblind och hade svårt med kombinationen i Vikingahallen med gula väggar och blått golv. Borlänge försökte få bollen utbytt i matchen till en röd men motståndartränaren sa nej enligt Aftonbladet.
– Före matchen sa jag att jag inte ser bollen. De verkade inte tro på mig, så jag tänkte att jag fick ge det en chans. Det var ju SM, sa målvakten Kristoffer Fredin till Aftonbladet.

Inte heller domarna lyckades få bollen utbytt och enligt målvakten brukar det inte vara ett problem eftersom Borlänge i varannan match väljer boll och i matcher när de inte får välja boll så pratar de med motståndarna och har med en alternativ boll. Anledningen till att bollen inte gick att få utbytt var att ”hemmalagstränaren” inte gick med på det.
– Vi måste ta alla fördelar vi kan få, sa tränaren enligt Aftonbladet.

banner_trerosor
defacto_helsida

Guld för Källstrand i Turkiet

kampsport Kim Taekwondo har tävlat på Presidents Cup och Turkish Open i Turkiet mellan 5-17 februari med tre deltagare: - Presidents Cup är världens största Taekwondo tävling med ca 3000 deltagare och är en världsranking tävling av rang.

korpen_jan-feb
arlandagolf
ridskola_2019_helsida

Rosers jagar kvalplats

Innebandy RIK jagar vidare i innebandyns Division 1 efter seger mot Järfälla: - Nu är vi på allvar med i jakten på en allsvensk plats, säger sportchef Fredrik Raschke.

sigtunavatten_standard
sangensemble
icavalsta_semlor
sportlov2019

Viktor Östlund till Malmö

Handboll Skånelafostrade Viktor Östlund lämnar sin danska klubb Team Tvis Holstebro för att spela i Handbollsligan med HK Malmö: - Jag har skrivit ett tvåårskontrakt, säger Viktor till sajten Skånesport.

Klart med tränarstab i Jets

Amerikansk Fotboll Arlanda Jets har gjort klart med tränaren Remi Fritzell för herrlaget: - Vårt mål blir att vinna serien, och vi har en trupp och en coachingstab som verkligen tror på det också, säger Remi i ett pressmeddelande.

nrh
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider