defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Färgblind målvakt nekades byta boll i Vikingahallen

Skånelas P02 är klara för USM Steg4, men efterspelet i Vikingahallen har handlat om Borlänges färgblinda målvakt som nekades att byta boll i en match.

centrum_artikel

Skånelas P02 vann klart i USM och tog sig vidare till Steg 4. På vägen dit besegrade man bland annat Borlänge med 34-25. Men efterspelet i USM handlar om att Borlänge i en av matcherna nekades att byta boll:
– Det var inte mot Skånela som detta hände, hälsar en ledare från Skånela till märsta.nu

Borlänge ville byta boll eftersom deras målvakt är färgblind och hade svårt med kombinationen i Vikingahallen med gula väggar och blått golv. Borlänge försökte få bollen utbytt i matchen till en röd men motståndartränaren sa nej enligt Aftonbladet.
– Före matchen sa jag att jag inte ser bollen. De verkade inte tro på mig, så jag tänkte att jag fick ge det en chans. Det var ju SM, sa målvakten Kristoffer Fredin till Aftonbladet.

Inte heller domarna lyckades få bollen utbytt och enligt målvakten brukar det inte vara ett problem eftersom Borlänge i varannan match väljer boll och i matcher när de inte får välja boll så pratar de med motståndarna och har med en alternativ boll. Anledningen till att bollen inte gick att få utbytt var att ”hemmalagstränaren” inte gick med på det.
– Vi måste ta alla fördelar vi kan få, sa tränaren enligt Aftonbladet.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider