centrum_ettar
Någon stal två får från Österby gård i november, nu har de hittats slaktade.Foto: Privat

Får stals och slaktades från Österby gård

Österby gård blev av med två får i november, nu har de hittats slaktade i en skogsdunge 8 kilometer bort: - Vi kommer att övervaka våra djur på olika sätt, och dörrar och portar kommer att hållas stängda även dagtid, säger Saga Planting Svensson på Österby gård till märsta.nu

Någon stal fåren Kitty och Vitnos från Österby gård 20:e november. Nyligen hittade Saga Planting Svensson på Österby Gård slaktresterna ca 8 kilometer från gården i en skogsdunge:
– Någon hade troligtvis gått in genom en öppen port och hämtat dem. Vi hade inte hunnit stänga för kvällen när de försvann. Just dessa individer var extremt tama, och troligtvis lätta för någon att få med sig, berättar Saga för märsta.nu

Framöver kommer man att övervaka sina djur på olika sätt, dörrar och portar kommer att hållas stängda.
– Det är tråkigt att det ska behövas, vi känner en konstant oro att det ska hända igen, fortsätter Saga.

Händelsen har polisanmälts enligt Saga men hon vill gärna ha tips om någon sett något i samband med försvinnandet 20:e november eller kring Branthammar i Knivsta där rester av fåren hittades.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

foretagarlunch
forskontor
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

februari

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

aretsforetag

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

sigtunavatten_standard
standard
objekt2
objekt3
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
Festspecialisten – Standard
matcher_skanela
standard_ridskola
nfc_vinter
objekt4
veterankraft_standard
standard_start
sangensemble
vuxentutbildning