stationshusen

Fanns det sjöodjur i Sigtunafjärden?

I maj 1896 trodde man för en kort stund i staden att det fanns ett sjöodjur i Sigtunafjärden.

centrum_artikel

märsta.nu har grävt i Kungliga bibliotekets arkiv och hittat en skräckfylld historia om ett sjöodjur i Sigtunafjärden. En historia som gäckade sigtunaborna ett par dagar innan man kom på att det inte var ett sjöodjur.

Det var tidningen Fyris som rapporterade i maj att redaktören av Sigtuna tidning när han skulle lägga till med båten mitt utanför staden upptäckte att han förföljdes av ett ”förskräckligt sjöodjur”. Sjöodjuret hade hittat vägen till ”våra lugna bygden” skrev tidningen. Redaktören och de andra i båten ropade på hjälp och båten Ekoln som fanns i närheten anslöt med sin besättning som rodde ut och slog till ”sjöodjuret” med åran så att det försvann.

Lokalbefolkningen i Sigtuna tyckte dock att historien lät lite väl märklig trots att redaktören räknades som trovärdig. Dagen efter åkte man ut och såg att odjuret i själva verket var ett klappträd som fastnat under båten och följt med under färden och orsakat ovanliga rörelser i vattnet som i skymningen och i månskenet kunde se skräckinjagande ut. Nåväl slutet gott allting gott – inget sjöodjur i fjärden.

meko_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
connys