defacto_pan2020
Foto: Polisen

Fängelse för rån av Svenska spels VD

Två märstabor döms till fängelse för rånet av Svenska Spels VD Lennart Käll.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om att två märstabo låg bakom rånet av Svenska Spels VD på Ekerö samt en efterföljande husrannsakan i centrala Märsta kort efter gripandet. En 38-årig man som riktade ett pistolliknande föremål mot mannen som sedan visade sig vara en attrapp döms till fyra års fängelse för rån och övergrepp i rättssak.
– Vi kommer med all sannolikhet överklaga domen, tingsrätten har gjort en felaktig bevisvärdering. Min klient är oskyldig. Domstolen verkar ha låtit sina känslor styra när den dömt ut hela fyra års fängelse för att ha rånat målsäganden på en mobiltelefon, säger 38-åringens advokat Kristofer Stahre enligt Aftonbladet.

Den 30-årige kumpanen dömdes till 2,6 år för rån, men även han nekar till brott. Men Solna tingsrätt anser att männen agerat med en motbjudande hänsynslöshet när de smög sig på Lennart Käll tidigt på morgonen och hotade att skada hans familj om inte pengar sattes in på några kort. Motivet till rånet ska ha varit att 38-åringens far spelat bort 2,9 miljoner kronor och att han själv ska spelat bort en massa pengar. De tog Lennart Källs kreditkort och försökte sedan ta ut pengar men misslyckades då korten var spärrade.

Anledningen till att 38-åringen besökte Lennart Käll var enligt han själv att han ville prata med honom om att spel förstör människors liv och hälsa. Han hävdar även att Lennart Käll gav honom korten frivilligt och att rutan till bilen gick sönder när han knackade på den. Lennart Käll har varit fåordig med kommentarer efter händelsen men ska ha sagt följande till Aftonbladet:
– Den här händelsen har gjort mig mer medveten om att man som offentlig person befinner sig i en utsatt position. Jag kommer att behöva göra vissa förändringar, men så långt det är möjligt tänker jag försöka leva som innan. Jag blickar framåt, inte bakåt.

studeravidare_helsida
valvet_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happy_homes_mars
studenten2020_helsida
defacto_helsida
kcbygg_helsida
speedy_helsida
stottasigtuna_helsida
connys_helsida
kcbygg_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
valvet_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
stottasigtuna_outsider
studenten2020_outsider