moderaterna_panorama
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Fängelse och utvisning efter flyktförsök

Två män döms till fängelse i ett år och sedan utvisning efter avtjänat straff för flyktförsöket på Migrationsverket tidigare i år.

Tidigare i år försökte två män fly från Migrationsverket i Märsta. De tog en av de anställda som gisslan och ska ha hotat denne med ett vasst föremål. Nu har de två männen, hemmahörande i Georgien och Turkiet dömts till fängelse i ett år för olaga tvång och våld mot tjänsteman, efter avtjänat straff ska de utvisas. De ska också utge skadestånd på nästan 50 000 kronor till den anställde.

I rätten berättade den anställde om att han fruktade för sitt liv och i samband med att han kände ett vasst föremål mot sin hals så trodde han att ”detta är kört”. Den anställde mottog flera slag och fick även axeln dragen ur led.

defacto_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

liber_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
connys
moderat_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider