varumarke_defacto_sommar
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Fängelse för kraschen in i Pressbyrån

Den man som på Nyårsdagen kraschade in i Pressbyrån döms till fängelse i åtta månader.

marstac_aug

Tidigt på Nyårsdagen kraschade en bil in i Pressbyrån i Märsta station. En 25-årig man från Märsta var kraftigt påverkad av både alkohol och droger när han satte sig i bilen och körde ner för Stationsgatan, färden har polisen lyckats klocka till 98 km/h. Förarens promillehalt uppgick till 1,34. Ur den tekniska undersökningen framgår att bilen körde rakt genom korsningen, upp på trottoaren, in i planteringen och därefter in i fastigheten. I samband med kollisionen uppstod skador på fasaden och en omfattande vattenläcka.

Passagerare svårt skadad
Ytterligare en man satt i bilen och denne skadades svårt, han vaknade upp efter en månad på sjukhuset och minns inget mer än att han satte sig i bilen och därefter vaknade på sjukhuset. I rätten berättade 25-åringen om hur han tog både ecstasy och kokain innan han satte sig i bilen och körde iväg med sin kompis. Själv ådrog han sig frakturer på benet och i käken.

”Visat likgiltighet”
25-åringen åtalades för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Mannen varken erkänner eller förnekar omständigheterna men rätten anser att han visat en uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom. Han döms därför för brotten samt ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd från ett annat tillfälle. Han är sedan tidigare även dömd för rattfylleri och vårdslöshet i trafik men fick då dagsböter. Domen blir nu 8 månaders fängelse.

magget_dejt
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

happy_homes_sommar
forsmaleri
dackia_vinter2018
farbrorbla_host2017
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

julgranshamtning
jul2018
nfc_vinter
vidargatan7
agy2
lions_standard
jul2018
matcher_skanela
frisyr2018
yrkesutbildningen
lindvagen27
connys
Festspecialisten – Standard
Norra Redovisningshuset
dogranch
standard
cricketklubben
colorama_jan
slutstation
solrosvagen28