defacto_pan
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Fängelse för kraschen in i Pressbyrån

Den man som på Nyårsdagen kraschade in i Pressbyrån döms till fängelse i åtta månader.

Tidigt på Nyårsdagen kraschade en bil in i Pressbyrån i Märsta station. En 25-årig man från Märsta var kraftigt påverkad av både alkohol och droger när han satte sig i bilen och körde ner för Stationsgatan, färden har polisen lyckats klocka till 98 km/h. Förarens promillehalt uppgick till 1,34. Ur den tekniska undersökningen framgår att bilen körde rakt genom korsningen, upp på trottoaren, in i planteringen och därefter in i fastigheten. I samband med kollisionen uppstod skador på fasaden och en omfattande vattenläcka.

Passagerare svårt skadad
Ytterligare en man satt i bilen och denne skadades svårt, han vaknade upp efter en månad på sjukhuset och minns inget mer än att han satte sig i bilen och därefter vaknade på sjukhuset. I rätten berättade 25-åringen om hur han tog både ecstasy och kokain innan han satte sig i bilen och körde iväg med sin kompis. Själv ådrog han sig frakturer på benet och i käken.

”Visat likgiltighet”
25-åringen åtalades för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Mannen varken erkänner eller förnekar omständigheterna men rätten anser att han visat en uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom. Han döms därför för brotten samt ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd från ett annat tillfälle. Han är sedan tidigare även dömd för rattfylleri och vårdslöshet i trafik men fick då dagsböter. Domen blir nu 8 månaders fängelse.

hostfest_centrum

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

outsider
sportfiske_banner
sbrf_sep
connys
objekt2
objekt4
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
objekt3
nrh