moderaterna_feb
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Fängelse för kraschen in i Pressbyrån

Den man som på Nyårsdagen kraschade in i Pressbyrån döms till fängelse i åtta månader.

Tidigt på Nyårsdagen kraschade en bil in i Pressbyrån i Märsta station. En 25-årig man från Märsta var kraftigt påverkad av både alkohol och droger när han satte sig i bilen och körde ner för Stationsgatan, färden har polisen lyckats klocka till 98 km/h. Förarens promillehalt uppgick till 1,34. Ur den tekniska undersökningen framgår att bilen körde rakt genom korsningen, upp på trottoaren, in i planteringen och därefter in i fastigheten. I samband med kollisionen uppstod skador på fasaden och en omfattande vattenläcka.

Passagerare svårt skadad
Ytterligare en man satt i bilen och denne skadades svårt, han vaknade upp efter en månad på sjukhuset och minns inget mer än att han satte sig i bilen och därefter vaknade på sjukhuset. I rätten berättade 25-åringen om hur han tog både ecstasy och kokain innan han satte sig i bilen och körde iväg med sin kompis. Själv ådrog han sig frakturer på benet och i käken.

”Visat likgiltighet”
25-åringen åtalades för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Mannen varken erkänner eller förnekar omständigheterna men rätten anser att han visat en uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom. Han döms därför för brotten samt ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd från ett annat tillfälle. Han är sedan tidigare även dömd för rattfylleri och vårdslöshet i trafik men fick då dagsböter. Domen blir nu 8 månaders fängelse.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

forskontor
februari
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

aretsforetag

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

foretagarlunch

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

outsider_defacto
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
vuxentutbildning
veterankraft_standard
objekt4
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
objekt2
nfc_vinter
objekt3
standard
sigtunavatten_standard
standard_start
sangensemble