budget_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Fängelse för tingvallavåldtäkt

En 27-årig man från Märsta döms till fängelse för våldtäkten i april på en kvinna som ville hyra ett rum i en lägenhet.

fraga_liberalerna

Kvinnan skulle hyra ett rum i en lägenhet i april då bostadsinnehavaren våldtog henne. Enligt domen har han upprepade gånge fört upp fingrar i kvinnans vagina, han drog i hennes armar och höll fast hennes mun. Rätten anser att handlingen är förenlig med samlag.

Mannen erkände handlingen men uppgav att det var frivilligt från kvinnans sida. Kvinnan lyckades sedan slita sig loss och tog sig ut på gatan där förbipasserande larmade polis. Mannen var på fri fot ett par dagar.

Rätten menar att kvinnan lämnat en klar och detaljerad beskrivning av händelseförloppet, mannens handling är att anse som våldtäkt och inte försök till våldtäkt. Han döms nu till 2,3 års fängelse och skadestånd på 150 000 kronor.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida
kristina_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

julen_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

manskold_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kristina_outsider
nrh
meko_outsider
julen_outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
manskold_outsider