defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Fängelse för attack mot parkeringsvaket

En man i 40-årsåldern döms för att ha attackerat en parkeringsvakt på Arlanda till fängelse.

centrum_artikel

Mannen som är folkbokförd i Södermanland skulle hämta upp en släkting på Arlanda i april 2018 då han lappades av en parkeringsvakt för att han hade parkerat på plats där han inte fick stanna. Enligt åklagarens yrkande hade mannen tagit tag i parkeringsvaktens armar och knuffat honom. Mannen gick också in efter vakten i terminalbyggnaden och tog tag i hans arm för att diskutera boten. I samband med det knuffade vakten tillbaka honom som en reflex. Hela händelsen får också stöd av vaktens kollega.

Mannen nekar till anklagelserna och hävdar att han knuffat vakten för att freda sig. Utöver förgripelse mot tjänsteman döms mannen även för omfattande innehav av cigaretter. Vid en kontroll i en sörmländsk stad fann tullpersonal nästan 500 000 cigaretter i lokalen och i en skåpbil som mannen körde. Han döms nu för båda brotten till fängelse i sex månader.

vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

connys_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
connys
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider