mote_sommar
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Familjer vräkta i samband med svarta kontrakt

På kort tid har två liknande fall med vräkningar av familj som hyr i andra hand. SigtunaHem är noga med att poängtera att den som hyr i andrahand inte hyr av SigtunaHem.

centrum_artikel

märsta.nu har på kort tid kommit i kontakt med två olika familjer som hyrt i andrahand och där den som är kontraktsinnehavare vräkts. Det har också inneburit att de som hyrt i andrahand tvingas lämna lägenheten. En familj bestående av två vuxna och tre barn som betalat 5000 kronor mer i hyra till personen med kontraktet får nu se sig om för ett annat boende. Under två års tid har familjen bott i lägenheten och tagit hand om den som sin egen.

Barnen i familjen har tagit det mycket hårt och vill inte längre gå ut på gården för att leka. Det ska finnas ett problem med många som hyr ”svart” utan SigtunaHems tillåtelse, SigtunaHem är noga med att poängtera att ingen uthyrning av deras lägenheter får ske utan tillstånd, hur stort problemet är med så kallade ”svarta kontrakt” vet man inte. Vissa är rädda för att berätta om hur de tvingas betala 5000-10 000 kronor mer i hyra till personer som sitter på kontrakten men hyr ut svart.

SigtunaHem arbetar aktivt för att stoppa olovlig uthyrning men man vet inte hur stort mörkertalet är. De inblandade som märsta.nu varit i kontakt med vill inte framträda offentligt för att hamna i onåd med sina uthyrare.

Är du drabbad eller vet mer om svarta kontrakt i kommunen? Konntakta redaktionen. Du har rätt att vara anonym

landsbygd_sigtuna_helsida
connys_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
marina_helsida
happyhomes_sommar2020

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

defacto_helsida

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

studeravidare_helsida
nrh
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider