moderat_sommar
Pojken hittades död i Valstas elljusspårFoto: MMS-Bild

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

centrum_artikel

Efter att fallet med tonårsmordet hanterades i Veckans brott kom SVT i kontakt med familjemedlemmar till den mördade tonåringen. En vän till familjen berättar att tonåringen gick till skolan 4:e februari men kom inte hem.

Bott i Sverige i ett år
Pojken var av pakistanskt ursprung enligt SVT och hade bott i Sverige i ett drygt år, på ett halvår hade han redan lärt sig prata bra svenska. Vännen Ali hjälper pappan att förstå vad som har hänt i tragedin. Pappan kontaktade skolan på tisdagen för att fråga efter sin son och fick då besked att han gått vid lunchtid. Mobilladdare och iPad fanns kvar vid skolbänken.

Hittades 300 meter från hemmet
På onsdag, 6:e februari, anmäldes han försvunnen, då hade han varit borta i två dygn. Pappan kontaktade polisen men det var oklart vilka åtgärder som vidtogs utöver att ringa runt till sjukhusen vilket polisen meddelade pappan att de gjort. Pappan fick ingen återkoppling förrän sonen hittades död 13:e februari. Familjen fick via media veta att en pojke hittades död 300 meter från deras hem. När de rusade dit möttes de enbart av avspärrningar och polis kunde inte säga något. På morgonen 14:e februari fick de veta att det var deras försvunne son som hittats:
– Pappan pratade med polisen varannan dag för att försöka få dem att leta efter honom, men inget gjordes. De har helt tappat förtroendet för det svenska samhället, säger Ali till SVT.

Inga sökinsatser gjordes
Inga sökinsatser gjordes under de tio dagarna pojken var borta. Missing People fick heller inga sökuppdrag eller allmänna efterlysningar om pojken. Polisen vill inte kommentera ärendet för SVT Nyheter.
– I tio dagar gjorde man ingenting, säger familjens vän Ali till Veckans brott.

Kunde inte anmäla till Soc
märsta.nu har tidigare avslöjat att skolan velat göra en orosanmälan till Socialtjänsten men nekades av socialsekreterare. Anledningen var att det skulle vara ett polisiärt ärende. Utredningen kring vad som hänt går vidare och en person häktades i fredags på sannolika skäl misstänkt för mord.

helsida_sommarlov
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
swedol_outsider
nrh
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out