moderat_jul_nyar
Pojken hittades död i Valstas elljusspårFoto: MMS-Bild

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

Efter att fallet med tonårsmordet hanterades i Veckans brott kom SVT i kontakt med familjemedlemmar till den mördade tonåringen. En vän till familjen berättar att tonåringen gick till skolan 4:e februari men kom inte hem.

Bott i Sverige i ett år
Pojken var av pakistanskt ursprung enligt SVT och hade bott i Sverige i ett drygt år, på ett halvår hade han redan lärt sig prata bra svenska. Vännen Ali hjälper pappan att förstå vad som har hänt i tragedin. Pappan kontaktade skolan på tisdagen för att fråga efter sin son och fick då besked att han gått vid lunchtid. Mobilladdare och iPad fanns kvar vid skolbänken.

Hittades 300 meter från hemmet
På onsdag, 6:e februari, anmäldes han försvunnen, då hade han varit borta i två dygn. Pappan kontaktade polisen men det var oklart vilka åtgärder som vidtogs utöver att ringa runt till sjukhusen vilket polisen meddelade pappan att de gjort. Pappan fick ingen återkoppling förrän sonen hittades död 13:e februari. Familjen fick via media veta att en pojke hittades död 300 meter från deras hem. När de rusade dit möttes de enbart av avspärrningar och polis kunde inte säga något. På morgonen 14:e februari fick de veta att det var deras försvunne son som hittats:
– Pappan pratade med polisen varannan dag för att försöka få dem att leta efter honom, men inget gjordes. De har helt tappat förtroendet för det svenska samhället, säger Ali till SVT.

Inga sökinsatser gjordes
Inga sökinsatser gjordes under de tio dagarna pojken var borta. Missing People fick heller inga sökuppdrag eller allmänna efterlysningar om pojken. Polisen vill inte kommentera ärendet för SVT Nyheter.
– I tio dagar gjorde man ingenting, säger familjens vän Ali till Veckans brott.

Kunde inte anmäla till Soc
märsta.nu har tidigare avslöjat att skolan velat göra en orosanmälan till Socialtjänsten men nekades av socialsekreterare. Anledningen var att det skulle vara ett polisiärt ärende. Utredningen kring vad som hänt går vidare och en person häktades i fredags på sannolika skäl misstänkt för mord.

happyhomes_2019

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

colorama_jul
sigtunavatten_standard
centrum_helsida2020
defacto_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

teatergrillen_helsida

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

nrh
teatergrillen_outsider
connys