arlandagk_panorama
Pojken hittades död i Valstas elljusspårFoto: MMS-Bild

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

banner_juni_artikel

Efter att fallet med tonårsmordet hanterades i Veckans brott kom SVT i kontakt med familjemedlemmar till den mördade tonåringen. En vän till familjen berättar att tonåringen gick till skolan 4:e februari men kom inte hem.

Bott i Sverige i ett år
Pojken var av pakistanskt ursprung enligt SVT och hade bott i Sverige i ett drygt år, på ett halvår hade han redan lärt sig prata bra svenska. Vännen Ali hjälper pappan att förstå vad som har hänt i tragedin. Pappan kontaktade skolan på tisdagen för att fråga efter sin son och fick då besked att han gått vid lunchtid. Mobilladdare och iPad fanns kvar vid skolbänken.

Hittades 300 meter från hemmet
På onsdag, 6:e februari, anmäldes han försvunnen, då hade han varit borta i två dygn. Pappan kontaktade polisen men det var oklart vilka åtgärder som vidtogs utöver att ringa runt till sjukhusen vilket polisen meddelade pappan att de gjort. Pappan fick ingen återkoppling förrän sonen hittades död 13:e februari. Familjen fick via media veta att en pojke hittades död 300 meter från deras hem. När de rusade dit möttes de enbart av avspärrningar och polis kunde inte säga något. På morgonen 14:e februari fick de veta att det var deras försvunne son som hittats:
– Pappan pratade med polisen varannan dag för att försöka få dem att leta efter honom, men inget gjordes. De har helt tappat förtroendet för det svenska samhället, säger Ali till SVT.

Inga sökinsatser gjordes
Inga sökinsatser gjordes under de tio dagarna pojken var borta. Missing People fick heller inga sökuppdrag eller allmänna efterlysningar om pojken. Polisen vill inte kommentera ärendet för SVT Nyheter.
– I tio dagar gjorde man ingenting, säger familjens vän Ali till Veckans brott.

Kunde inte anmäla till Soc
märsta.nu har tidigare avslöjat att skolan velat göra en orosanmälan till Socialtjänsten men nekades av socialsekreterare. Anledningen var att det skulle vara ett polisiärt ärende. Utredningen kring vad som hänt går vidare och en person häktades i fredags på sannolika skäl misstänkt för mord.

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

colorama_april2
sigtunavatten_standard
banner_juni_helsida
midsommar_valsta_helsida
ica_valsta_choklad
sbrf_helsida
video

Här vattenbombas branden

Blåljus Branden vid Skoby utanför Arlanda pågår för fullt och lär dröja innan den är släckt. Helikopter vattenbombar under dagen och kvällen.

happyhomes_2019

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

sommar
fme_helsida
fme_outsider
nrh
connys
sportfiske_sommar
colorama_april
midsommar_valsta_outsider
sbrf_outsider
defacto_outsider