defacto_pan2020
Foto: Pressbild/SSR
Janne Wiklund på Attunda Sot och VentFoto: Privat

Falska sotare vill sota fläkt eller rensa avloppsrör

Piratsotarna som tidigare ringde om att boka sotartid försöker nu boka tider för att sota spisfläkten eller spola avloppsrören.

centrum_artikel

Under flera års tid har det varit problem med falska sotare som utger sig för att sotare och vill sota, enda problemet är att endast Attunda Sot och Vent får sota i Sigtuna kommun eftersom sotning är myndighetsutövning.

Nu försöker de sk. piratsotarna med tidsbokning för att sota spisfläkten berättar Jan Wiklund, ägare av Attunda Sot och sent. När de går bet på spisfläkten så försöker de boka tid för att spola avloppet, detta bör ske var femte år enligt uppringaren. Hittills är det boende i Odensala som råkat ut för sådana samtal. Janne Wiklund uppmanar boende till försiktighet och ha i åtanke att inte gå på bedrägeriförsöken.

connys_helsida
studeravidare_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

sommarlov_helsida
stottasigtuna_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

marina_helsida
valvet_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

happy_homes_mars
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

speedy_helsida
sigtuna_vatten_outsider
valvet_outsider
marina_outsider
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
nrh
swedol_outsider
sommarlov_outsider
stottasigtuna_outsider