defacto_pan2020
Här invigs Lars-Erik Falks konstverkFoto: Sigtuna stadsängar

Falks skulptur i nya stadsdelen

I samband med invigningen av Sigtuna stadsängar fick också Lars-Erik Falks Modul Skulptur invigas.

fraga_liberalerna

Konstnären Lars-Erik Falk jobbade med skulpturen Modul Skulptur i sin ateljé i Sigtuna. Han gick dock bort innan den kunde invigas. Konstverket går att se i Ängsparken. Det är tre ståtliga profiler i 73 graders lutning. Falk är en internationellt känd konstnär som nu får pryda en stadsdel i sin hemort.

Verket skulle egentligen ha stått någon annan plats i Sigtuna men efter dialog med Sigtuna stadsängar, Sigtuna stadsängars Exploaterings AB, Lars-Erik Falk, Sigtuna Museum & Art och Lars Björling (SfS), kunde man enas om att det ska stå i Sigtuna stadsängar som profilerar sig som landets mest hållbara stadsdel.

helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

2020_helsida
centrum_helsida2020

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

happyhomes_sommar2020

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

connys_helsida

Nu kan du utse Årets eldsjäl i Valsta

Märstafolket För första gången kan allmänheten vara med och nominera till årets Eldsjäl i Valsta: - Vi vill lyfta fram människor som jobbar ideellt för stadsdelens utveckling, säger Lola Svensson, projektledare för Vi är Valsta.

speedy_vinter_helsida
kkdk_helsida
defacto_helsida
manskold_helsida
meko_helsida
kkdk_outsider
outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
budget_outsider