moderaterna_sep2020
Här invigs Lars-Erik Falks konstverkFoto: Sigtuna stadsängar

Falks skulptur i nya stadsdelen

I samband med invigningen av Sigtuna stadsängar fick också Lars-Erik Falks Modul Skulptur invigas.

Konstnären Lars-Erik Falk jobbade med skulpturen Modul Skulptur i sin ateljé i Sigtuna. Han gick dock bort innan den kunde invigas. Konstverket går att se i Ängsparken. Det är tre ståtliga profiler i 73 graders lutning. Falk är en internationellt känd konstnär som nu får pryda en stadsdel i sin hemort.

Verket skulle egentligen ha stått någon annan plats i Sigtuna men efter dialog med Sigtuna stadsängar, Sigtuna stadsängars Exploaterings AB, Lars-Erik Falk, Sigtuna Museum & Art och Lars Björling (SfS), kunde man enas om att det ska stå i Sigtuna stadsängar som profilerar sig som landets mest hållbara stadsdel.

boisigtuna
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida
helsida
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
corner_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
corner_outsider