moderaterna_panorama

Facebook stängde ner bibliotekets konto

Sigtuna kommuns konto på facebook som hör till biblioteket stängdes helt plötsligt ner: - Vi vet inte varför i nuläget, säger Henrik Thuresson, bibliotekschef.

Facebook har kritiserats för att de förekommer olämpligt innehåll på sina sidor i grupper. Som porr, hets mot folkgrupp, förtal med mera. Man har stävjat reglerna kring hur grupper och inlägg fungerar. Vem som helst kan även anmäla inlägg, grupper och sidor. Något som kan ha hänt Sigtuna kommuns sida för biblioteket. En sida som fungerade som en av flera kommunikationskanaler mot kommuninvånare och där man kunde få boktips.

Bibliotekschefen Henrik Thuresson bekräftar för märsta.nu att kontot inaktiverats av Facebook och att man inte vet varför.
– Vi har begärt en granskning av Facebook för att lösa detta. Tyvärr är enda kontaktvägen ett formulär, det finns det ingen möjlighet att ringa eller mejla dem. Men vi finns på Instagram, så där kan alla som är intresserade av vad som är på gång i biblioteken följa oss.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
marina_outsider