moderaterna_panorama
Karin GenemoFoto: Pressbild

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

Det är enligt ett pressmeddelande från Swedish Biofuels och Cowi en unik anläggning som byggs i Brista. Flygbränslet kommer vara utan inblandning av fossila bränslen.
– I stor skala kommer hållbart flygbränsle innebära att flyget kan bli ett hållbart transportsätt. Projektet ligger i linje med att vi gjort ett strategiskt val att helt sluta arbeta med fossila bränslen. Vår kunskap om bränslen ska i stället användas till den gröna omställningen som nu pågår, säger Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

Teknologin är så kallad ATJ, alkoholbaserat, ”Alcohol to Jet”. Första leveransen sker 2025 och projektet stöds av EU-kommissionen. I samband med produktionen kommer även ett energiöverskott att uppstå, den energin skickas till Stockholm Exergi.

2020_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

marinan_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

liber_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
connys
mp_outsider2022
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider