defacto_pan2020
Jorge Castro, till höger, med teamet från ABS Wheels; Robin, Niklas, Markus och FreddyFoto: Insändarbild

Expertens tips för lyckad e-handel

Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

centrum_artikel

märsta.nu har intervjuat Jorge Castro om sin medverkan samt hört om vilka tips han ger lokala företagare i kommunen kring digital marknadsföring.

Hur hade du annonserat om du ville nå ut till lokalbefolkningen i Sigtuna kommun?
– Jag hade annonserat på de lokala medierna där lokal journalistik sker i en kontrollerad form, det är rent logiskt, annonsera för personer i närheten som sannolikt kommer att besöka dig. Sätt ditt företag på kartan genom att arbeta med Googles organiska sökningar, något jag hade gjort om jag drev ett bolag i Sigtuna kommun är att koppla in google360 samt fixat en profil hos Google my business som man uppdaterar kontinuerligt vilket är kostnadsfritt.

 Hur ser du på Facebook-annonser kontra lokal journalistik?
– På Facebook cirkulerar en hel del desinformation vilket gör att annonser där inte ses lika pålitliga enligt min expertis. Det är alltid bättre att annonsera på sin lokala tidning där man som lokal företagare har en anknytning till lokal befolkningen som faktiskt är de som kommer att besöka verksamheten, Att bränna en miljon kronor på Aftonbladet för att nå kunder i Märsta är ren idioti.

Hur viktigt är det att man har ägaren och anställda med i marknadsföringsteamet?
– Det är jätteviktigt. Vi har ett bra team på ABS där alla kämpar mot samma mål. Som företag ska man tillåta arbetsplatsen florera av idéer och nytänk, vi sitter exempelvis ner varje torsdag tillsammans med VDn Andie Lahdo och bollar idéer som vi sedan rejtar 1–10 där 10 blir det som ska slutföras och det följer vi till punkt och pricka. Teamet består av utvecklare, säljare, lagermedarbetare, paketerare och montörer, dessa utgör en kärna i bolagets ryggrad och vi har alla något gemensamt vilket är att nå ABS North star metric

Om podcasten

Podden listas bland de mest lyssnade näringslivs-poddarna på poddtoppen.se, vill du lyssna på avsnittet så finns den på alla kända plattformar som spotify, Apple och Google.

Här är avsnittet https://open.spotify.com/episode/7dwtTm13C4IyjZ5fDB1yJw?si=YtklSTFcS1Kq2yximQkvPA

Wallenius kan lösa kärnkraftsfrågan

Näringsliv Kärnkraftsfrågan har fått lokal prägel och förra veckan gick politiska företrädare ut för både Miljöpartiet och Kristdemokraterna med utspel. Men den som sitter på framtidens kärnkraftslösning kan vara förre märstabon och vänsterpartisten Janne Wallenius.

happyhomes_sommar2020

Foodora etablerar i Märsta

Näringsliv Foodora etablerar i Märsta: - Svenskarna har ett stort behov efter snabba hemleveranser som ökat markant den senaste tiden, och det kan nu den lokala restaurangen eller butiken erbjuda genom oss, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

connys_helsida

Scandinavian XPO är igång

Näringsliv Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Tre konkurser i kommunen

Näringsliv Konkurserna i kommunen var tre stycken under januari, ett företag med tolv anställda begärdes i konkurs bland annat.

defacto_helsida

Nytt Gin från Sigtuna

Näringsliv First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

centrum_helsida2020

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

meko_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider