moderaterna_panorama
En av Etableringslyftets deltagare i arbeteFoto: Pressbild

Etableringslyftet får nya EU-medel

Etableringslyftet som är ett samarbete mellan Sigtuna, Sollentuna och Upplands-Väsby fått fortsatt EU-stöd.

Etableringslyftet syftar till att få nyanlända i arbete och är ett samarbete mellan de tre kommunerna Väsby, Sollentuna och Sigtuna. Sedan starten 2018 har 185 personer av 252 deltagare som avslutat projektet fått anställning eller påbörjat studier med berättigande till studiemedel.
– Det är glädjande att Etableringslyftet kan fortsätta att korta vägarna till egen försörjning. Samarbetet mellan Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner samt Arbetsförmedlingen har visat goda och viktiga resultat och med detta besked kan vi fortsätta med insatserna, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun.

Projektet samverkar med över hundra arbetsgivare. En viktig del är att matcha kompetenser mot behoven på arbetsmarknaden.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
connys
marina_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider