defacto_pan
Foto: Pressbild

Etablering av Engelska skolan dröjer

Skolinspektionen gav förra veckan Engelska skolan tillstånd för en skola i Sigtuna men Engelska skolan har ännu ingen tidsplan för när skolan ska stå klar.

I vintras gick Engelska skolan och Sigtuna stadsängar ut med ett gemensamt pressmeddelande om en etablering i Sigtuna stadsängar. Intresset har varit stort från kommuninvånare för skolan, men från Engelska skolans sida finns ännu ingen tidsplan för när skolan ska stå klar.
– Vi har en pågående dialog med kommunen. Och hoppas förstås att vi ska komma överens. När vi kommit längre i ett eventuellt avtal kommer vi skicka ett pressmeddelande, uppger Emma Rheborg, presstalesperson hos Engelska skolan.

Vill man ändå ställa sitt barn i kö till skolan så ska man ta kostakt direkt med Engelska skolan. Engelska skolan kommer därefter att meddela intressenter när kön öppnar.

sigtunavatten_standard
ica_oktober
fme_oktober
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

colorama_april2
nrh
connys
defacto_outsider