defacto_pan2020
Andie Lahdo med Luis Palma AguirreFoto: Pressbild

Entreprenör pratade företagsamhet: Viktigt att lära av misstagen

Den nystartade radiokanalen Av egen kraft hade besök av företagaren Andie Lahdo som pratade entreprenörskap.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om Luis Palma Aguirre som startat egen radio, Av egen kraft, var inriktning är att uppmärksamma personligheter i Sigtuna kommun. Under måndagen var företagaren Andie Lahdo från ABS Wheels där. Han gav tips kring företagande och hur det var när han startade ABS Wheels.
– Jätteintressant att lära känna en sann entreprenör och företagsledare som gjort sig känd lokalt och blivit lite av en profil. Han inspirerar många och mina lyssnare söker just inspiration och motivation, berättar Lois Palma Augirre.

Lahdo berättade om sin resa från nystartad till att idag sitta i Handelsbankens styrelse och jurymedlem för vem som ska utses till Årets företagare.
– Jag tror mycket på att man som individ ska våga ta steget till att starta eget, i det här avsnittet pratar jag om de olika farhågor som finns hos människor som vill starta men som aldrig kommer till start, uppger Andie Lahdo, VD ABS Wheels

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

vardcentral_helsida
Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida
rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

centrum_helsida2020

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
moderaterna_sigtuna
ridskola_2020_outsider
nrh
rentawreck_outsider