panorama_centrum
Tretton ungdomar från Afghanistan och Eritrea besökte brandstationen i Kolsta förra onsdagenFoto: Pressbild/Brandkåren Attunda

Ensamkommande besökte brandstationen i Kolsta

I onsdags förra veckan hade branststafionen i Märsta besök av 13 ensamkommande flyktingbarn och ungdomar: - De är en del av vårt samhälle och det är vårt ansvar att ta hand om dem, säger Yamo Mirbaz tillsynsförrättare på Brandkåren Attunda.

Tretton killar från Afghanistan medverkade vid besöket på Brandkåren Attundas station i Märsta. Syftet med besöket var enligt Yamo Mirbaz, tillsynsförrättare på Brandkåren Attunda, att ungdomarna ska känna sig trygga och välkomna samt att skapa relationer till dem samt att skapa ett intresse för räddningstjänsten som framtida yrkesval. Under dagen fick de höra hur räddningstjänsten i Sverige fungerar och prova på yrket med rökdykning, arbetsrelaterad bana och släcka med en handbrandsläckare.
– De hade jättekul och tyckte att det var intressant att se hur det ser ut på en brandstation. För dem var det spännande att möta personer i uniform, uppger Yamo Mirbaz.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

centrum_sommar2022_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
connys_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
connys
marina_outsider