center_pan21
Kristoffer Tamsons (M), trafikregionrådFoto: Pressbild

Enklare att sätta upp kameror i kollektivtrafik och för att minska brott

Det är fritt fram för Region Stockholm att sätta in kameror i kollektivtrafiken: - Äntligen, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M)

centrum_artikel

Riksdagen har fatalt beslut om att undanta kollektivtrafiken för tillståndskrav för kamerabevakning. Ett beslut som välkomnas av trafikregionrådet Kristoffer Tamsosn (M):
– Det finns egentligen bara en sak att säga: Äntligen! Trägen vinner. En ny och moderniserad lag för kamerabevakning i kollektivtrafiken är efterlängtad, efterfrågad och efterlyst. Att riksdagen nu fattat beslut i frågan känns fantastiskt bra.

Tamsons uppger att han väckte frågan för fem år sedan och att det så kändes som att stå ensam och ropa i öknen.
– Det har tagit tid att nå dit vi är i dag, men det gick. Dagens beslut är en seger för tryggheten och brottsbekämpningen, inte bara i kollektivtrafiken, utan i hela samhället.

Riksdagens beslut innebär att kravet på tillstånd för kameraövervakning slopas på vissa platser i syfte att det ska bli enklare att använda kameraövervakning som verktyg för bland annat brottsbekämpning. Tillstånd behövs inte längre i kollektivtrafiken, på flygplatser och vid bevakning av vissa spårområden bland annat. Man kan också sätta upp kameror för att att bekämpa brott, förhindra olyckor eller upprätthålla ordning. Lagändringen träder i kraft 1:a augusti i år.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
dack-helsida
vaccin
connys_helsida
helsida_var2021
bostad_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vaccin-outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
bostad_outsider
connys
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider