moderaterna_panorama
Kristoffer Tamsons (M), trafikregionrådFoto: Pressbild

Enklare att sätta upp kameror i kollektivtrafik och för att minska brott

Det är fritt fram för Region Stockholm att sätta in kameror i kollektivtrafiken: - Äntligen, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M)

Riksdagen har fatalt beslut om att undanta kollektivtrafiken för tillståndskrav för kamerabevakning. Ett beslut som välkomnas av trafikregionrådet Kristoffer Tamsosn (M):
– Det finns egentligen bara en sak att säga: Äntligen! Trägen vinner. En ny och moderniserad lag för kamerabevakning i kollektivtrafiken är efterlängtad, efterfrågad och efterlyst. Att riksdagen nu fattat beslut i frågan känns fantastiskt bra.

Tamsons uppger att han väckte frågan för fem år sedan och att det så kändes som att stå ensam och ropa i öknen.
– Det har tagit tid att nå dit vi är i dag, men det gick. Dagens beslut är en seger för tryggheten och brottsbekämpningen, inte bara i kollektivtrafiken, utan i hela samhället.

Riksdagens beslut innebär att kravet på tillstånd för kameraövervakning slopas på vissa platser i syfte att det ska bli enklare att använda kameraövervakning som verktyg för bland annat brottsbekämpning. Tillstånd behövs inte längre i kollektivtrafiken, på flygplatser och vid bevakning av vissa spårområden bland annat. Man kan också sätta upp kameror för att att bekämpa brott, förhindra olyckor eller upprätthålla ordning. Lagändringen träder i kraft 1:a augusti i år.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
liber_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

connys_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
ewas_outsider
swedol_outsider
connys
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider