centrum_panorama2020
Foto: SL

Enhetligt pris införs på SL-biljetter

Det ska vara samma pris på SL-biljetten oavsett var du köper den.

Idag är det olika pris på SL-biljetten beroende av var du köpt den, appen kostar den 45 kronor men om du köper via förbetalt reskassa kostar det 32 kronor för en biljett. Även i spärrarna kostar det 45 kronor, rapporterar SVT Stockholm.

Från 3:e januari ska priset vara detsamma oavsett var du handlar din biljett, 37 kronor kommer det att kosta för en vuxenbiljett. En sänkning med åtta kronor från appriset men en höjning med fem kronor för reskassan.
– Att en enkelbiljett som köpts digitalt varit dyrare än andra biljetter har inte varit rimligt. Det ser vi nu till att rätta till. Det här innebär att det i framtiden blir samma biljettpris oavsett om man köper biljett via app, reskassa, spärr, automat eller ombud, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) till SVT Stockholm.

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

defacto_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

festspec_corona_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Skottljud var fyrverkerier

Blåljus Sent på fredagskvällen larmades polis om skottljud i Märsta: - Det är ingen skottlossning. Det är folk som skjuter raketer, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid regionsledningscentralen till Aftonbladet under natten.

happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider