moderater_pan_sommar
Anna Starbrink (L), Irene Svenonius (M) och Désirée Pethrus (KD)Foto: Pressbild/Blågröna koalitionen i Region Stockholm

En miljon stockholmare har vaccinerats

Under dagen kommer en miljon stockholmare att ha fått minst en vaccindos mot covid-19: - Det är fantastiskt att se att vi lyckats hålla en så hög takt för vaccinationerna, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Senare idag presenteras siffror över antalet smittade av covid-19 i kommunen samt vaccinationsläget. Men redan nu står det klart att en miljon stockholmare ska ha fått minst en dos.
– Det är fantastiskt att se att vi lyckats hålla en så hög takt för vaccinationerna. Alla längtar vi efter en något mer normal sommar och tack vare vaccinmedarbetarnas hårda jobb ska vi nog kunna nå dit. Därför är det med både glädje och förhoppning om en ljusare framtid som jag noterar att vi idag passerar en miljon givna doser, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Det innebär att nästan 40 procent av alla över 18 år har fått sin första dos, strax över tio procent har fått två doser.
– En milstolpe är nådd nu när vi når 1 miljon doser! Jag vill tacka alla de som på ett eller annat sätt arbetar med att vaccinera oss alla, ni är de som kommer att hjälpa oss att slå åt pandemin. Och jag vill uppmana alla att vaccinera sig när möjlighet ges, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

Vårdutvecklingsregionrådet Désirée Pethrus (KD) uppger att det är viktigt med hög vaccinatonstakt i alla delar av regionen. Från nästa vecka kan invånare i Sigtuna kommun vaccinera sig i Vikingahallen.
– Vaccinet är det enda som kan återföra oss till vanligt liv igen.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
kso_helsida
connys_helsida
helsida_sfs

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
pantamera_out
connys
sfs_out
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider
kso-duell_out