defacto_pan2020
Fusk med pantning har förekommit. Obs! Genrebild, automaten på bilden har inget med den aktuella platsen att göraFoto: Pressbild/Vi Skogen

En gripen efter stort fusk med pantautomater

En person greps i morse i samband med att personal i en matbutik konfronterade denne med att fuska med pantningen: - Det är omfattande fusk som pågått en längre tid, säger en uppgiftslämnare till märsta.nu

centrum_artikel

Vid 8.30-tiden i morse togs en person på bar gärning i samband med att personal i en matbutik misstänkte fiffel med pantautomaten. Personen greps sedan av polis och misstänks nu för bedrägeri. I övrigt vill Polisen inte uttala sig om omständigheterna.

Uppgifter till märsta.nu gör dock gällande att fusket varit omfattande och pågått ett tag i flera av Märstas butiker. Det ska röra sig om en liga som skriver ut streckkoder och sedan pantar flaskor och burkar som är importerade. Butikerna ska länge ha fattat misstanke om fusket men inte lyckats ta någon på bar gärning förrän idag.

Det ska röra sig om utbetalningar på 2000-3000 kronor vid flera tillfällen. Personerna ska ha gått runt mellan olika butiker och kört en ”drive” under en intensiv period och därefter flyttat till nästa butik för att inte bli påkomna eller väcka misstanke.

happy_homes_mars
marina_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

connys_helsida
studeravidare_helsida
speedy_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

stottasigtuna_helsida
studenten2020_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

valvet_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

kcbygg_helsida
marina_outsider
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider
valvet_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sommarlov_outsider
stottasigtuna_outsider
swedol_outsider