defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

En gripen efter misstänkt skottlossning

Polis grep under natten en person misstänkt för grovt vapenbrott efter att skottliknande ljud hörts på Tingvalla.

Vid 2-tiden i natt larmades polis till Tingvalla med anledning av att det hörts skottliknande ljud:
– Det hördes smällar som man misstänkte var skottljud och vi drog igång en insats med anledning av det, säger Per Fahlström vid Polisens ledningscentral till märsta.nu

I samband med insatsen greps en person i närområdet:
– Det ska utredas om personen har koppling till skottljuden, fortsätter Per Fahlström.

En anmälan om grovt vapenbrott upprättades där personen är delgiven misstanke:
– Vi jobbar med den här personen, det är oklart varför denne är misstänkt just nu, det framgår inte.

Polisen har inga uppgifter om den misstänkte bar på vapen i samband med gripandet.

logistik_sigtuna
happyhomes_2019
colorama_april2
defacto_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sbrf_helsida

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sommar_centrum

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

ica_valsta_choklad

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

fme_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sigtunavatten_standard
sbrf_outsider
connys
nrh
sportfiske_sommar
defacto_outsider
colorama_april
fme_outsider