centrum_panorama2020
Foto: Arkivbild/Svenska Mäklarhuset

En av tio bostäder prissänktes

Bostadsåret 2019 är nu klart och siffrorna från bostassajten Booli.se visar bland annat att mer än var tionde bostad sänktes från sitt utgångspris.

Drygt var tionde bostad sänktes i pris från sitt utgångspris enligt Boolis siffror från kommunen för 2019. Det gäller både villa och lägenhet. Dock är det klart lägre antal objekt som gick ner i pris 2019 jämfört med 2018 där i snitt 15 procent sänktes.

Annonstiden för villor gick ner under 2019 med två dagar till 27 dagar medan den för lägenheter ligger kvar på samma nivå, 23 dagar, 2015 tog det bara ca två veckor att sälja en lägenhet och 19 dagar för en villa.

Utbudet av villor minksade från 339 stycken 2018 till 312 stycken 2019, för lägenheterna var det en ökning från 553 till 560. 2015 var det hela 632 lägenheter som låg ute till försäljning. Medelslutpriset gick upp för villor från 4,3 miljoner till 4,4 och för lägenheter från 1,75 till 1,83 miljoner.

operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

2020_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

marina_helsida
festspec_corona_helsida
salong_elisabeth_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

nrh
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider