moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild

En av fyra jobbar fortfarande hemma

Googles data över kommuninvånarnas rörelsemönster visar på fortsatt isolering jämfört med före pandemin.

centrum_artikel

Folk rör sig alltjämt ute mindre än jämfört med tiden innan Corona för över ett år sen. Dock är det en liten uppåtgående trend senaste veckorna när det gäller shopping samt att arbetsplatsen går upp från extremt låga siffror i månadsskiftet mars/april till att nu vara på 24 procent under det normala, det innebär att 1 av 4 jobbar hemma idag. Antalet resenärer via Märsta station har minskat med 68 procent och ligger på liknande nivå de senaste 45 dagarna. Besöken i parker har minskat med nästan 40 procent jämfört med innan pandemin enligt de senaste siffrorna från 23:e april.

centrum_helsida2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

oppethus_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida
2020_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
connys_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
julmarknad_outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
connys
nrh
swedol_outsider
flygskolan_outsider