defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Elva mål av Lindberg i premiärförlust

Skånela föll i premiären av Allsvenskan borta mot Kungälv.

centrum_artikel

Släkten var värst för Skånela mot Kungälv. I Kungälv finns Simon Källström och Jesper Filén, den förstnämnde spelade en avgörande roll i matchen med sina elva mål. Det var en jämn första halvlek som Skånela länge hade övertaget i men mot slutet vände Kungälv och ledde med två bollar.

I andra fick Skånela en flygande start och kom både ikapp och förbi. Man ledde ett tag med 4-5 bollar, 21-16 med 18 minuter kvar men kunde int knyta ihop säcken. Istället var det hemmalaget som vann sista 17 minuterna med 11-4 och slutresultatet skrevs till 27-25. Även om Skånela inför matchen slog ur underläge så var det en missräkning att förlora så som matchen utvecklade sig.

Ett stort glädjeämne var annars 19-årige Simon Lindberg som med sina elva mål visade att han är i Allsvenskan för att dominera denna säsong. Han smögs in förra säsongen men nu kommer ett större ansvar vila på hans axlar. Nye veteranen Ola Pewik spelade inte.

Målen
Lindberg 11, Näslund 5, Ladan 4, Östling 2, Nielsen 2, Frank 1

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

centrum_helsida2020
connys_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

vardcentral_helsida
2020_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
sigtunastad_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider