moderaterna_panorama
Foto: Pressbild

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

Lastbilarna från Einride kommer samtransportera paket mellan Morgongåva och Rosersberg, transporterna skulle annars ha körts via andra fraktbolag.
– Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ. I den sista sträckan av leveranskedjan ”last mile” så är det lättare för fraktbolagen att erbjuda fossilfria leveranser med elbilar och cyklar, men vi har identifierat den första sträckan från lagret till sambandscentralerna som svårlöst. Vi såg mängden lastbilar som kom för att hämta paket på Apotea och beslutade oss för att ta tag i problemet, säger Pär Svärdson, vd Apotea.

En miljon paket skickas varje månad från Apoteas logistikcenter i Morgongåva. Med de egna lastbilarna kan man planera för bättre flöden och effektivare leveranser.
– Man behöver inte kompromissa på snabbheten och kvaliteten för att leverera hållbart. Genom att ta över en del av transportkedjan kan vi nu erbjuda både och, säger Pär Svärdson, vd Apotea.

defacto_helsida
ewas_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

2020_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
liber_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022