moderat_sommar
Foto: Daniel Iskander

Elnätspriset sänks nästa år

Elpriset i Sigtuna kommun kan komma att gå ner, detta sedan Energimarknadsinspektionen kommit överens med nätägaren Vattenfall om minskade elnätskostnader.

centrum_artikel

Sigtuna kommun har landets högsta elnätspris, priset har dessutom gått upp med 60 procent de senaste tio åren. Elnätspriset som tas ut av kunderna har fått kritik av bland annat Villaägarnas Riksförbund som märsta.nu rapporterat om.

Nu är det enligt Svenska Dagbladet klart att Energimarknadsinspektionen fattat beslut om vilka intäkter och därmed priser som elnätsföretaget får plocka ut av sina kunder för perioden 2020-2023. Vattenfall kommer att tvingas sänka sitt pris ut till kunden skriver Svenska Dagbladet, dock oklart hur mycket, det kan röra sig om 20-30 procent som mest, något som innebär tusenlappar på årsbasis för en villaägare.

centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

2020_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

helsida_sommarlov
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider