panorama
Foto: Elgiganten
Här kommer Elgiganten att öppna

Elgiganten till Märsta-Öppnar om ett år

Elgiganten kommer att etableras i den så kallade Hundrastgården vid Circle K.

Elgiganten kommer till Märsta, man etablerar vid Circle K i den så kallade Hundrastgården. Bygget startar inom kort och invigning är planerad till 2021 i november.
– Förutom att det medför nya välbehövliga arbetstillfällen till vår kommun, blir Elgigantens etablering ett mycket välkommet tillskott till det befintliga kommersiella utbudet. Etableringen, centralt i kommunen, ger invånarna tillgång till produkter som man idag måste resa långt för att inhandla. Jag ser fram emot att hälsa Elgiganten välkommen till Sigtuna kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen säljer marken för drygt 20 miljoner kronor. Först ska affären vinna laga kraft i fullmäktige 21 september.
– Vi är glada att Elgiganten vill etablera sig på denna centrala plats i kommunen. De har visat sig kunna motsvara kommunens önskan om en god gestaltning i blickfånget för våra invånare och besökare. Etableringen kommer bidra till att området upplevs som en trygg och trivsam plats. Byggnaden kommer att ha fasader av trä, få en ljus entré och förses med trädplanteringar, uppger Kristina Gewers, chef på stadsbyggnadskontoret.

Bottennotering i näringslivsranking

Näringsliv Sigtuna tappar kraftigt i Svenskt Näringslivs ranking över Företagsklimat: - För att klättra i rankingen behöver Sigtuna fokusera på förbättrad dialog mellan företagen och kommunens beslutsfattare och på förbättrad service i företagarärenden, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv i Stockholms län.

happyhomes_sommar2020
boisigtuna

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

corner_helsida
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad