moderaterna_panorama
Foto: Elgiganten
Här kommer Elgiganten att öppna

Elgiganten till Märsta-Öppnar om ett år

Elgiganten kommer att etableras i den så kallade Hundrastgården vid Circle K.

Elgiganten kommer till Märsta, man etablerar vid Circle K i den så kallade Hundrastgården. Bygget startar inom kort och invigning är planerad till 2021 i november.
– Förutom att det medför nya välbehövliga arbetstillfällen till vår kommun, blir Elgigantens etablering ett mycket välkommet tillskott till det befintliga kommersiella utbudet. Etableringen, centralt i kommunen, ger invånarna tillgång till produkter som man idag måste resa långt för att inhandla. Jag ser fram emot att hälsa Elgiganten välkommen till Sigtuna kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen säljer marken för drygt 20 miljoner kronor. Först ska affären vinna laga kraft i fullmäktige 21 september.
– Vi är glada att Elgiganten vill etablera sig på denna centrala plats i kommunen. De har visat sig kunna motsvara kommunens önskan om en god gestaltning i blickfånget för våra invånare och besökare. Etableringen kommer bidra till att området upplevs som en trygg och trivsam plats. Byggnaden kommer att ha fasader av trä, få en ljus entré och förses med trädplanteringar, uppger Kristina Gewers, chef på stadsbyggnadskontoret.

2020_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

ewas_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp_outsider2022
ewas_outsider