defacto_panorama_mustasch
Foto: Sigtuna kommun

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Förra året var gymnasiebehörigheten bland elever som gått i kommunal skola 84 procent, nu uppger kommunen att siffrorna efter detta läsår ligger kvar på samma nivå. Även måluppfyllelsen för elever i åk 6 ligger kvar runt förra årets nivå, alltså kring 80 procent:
– Bakom statistiken ser jag hårt arbete. Våra medarbetare i grundskolan och modersmålslärarna har verkligen gjort ett enastående arbete för att se till att våra elever, oavsett bakgrund och förutsättningar, ska utvecklas och lära sig så mycket som möjligt, säger Carmen Blom, biträdande förvaltningschef och verksamhetschef för högstadieskolorna.

Satsat på kvalitetsarbete
Från 2017 till 2018 var ökningen kraftig, anledningen är att kommunen sedan två år arbetat med ett systematiskt kvalitetsarbete där varje skola följer upp sina elever löpande för att anpassa undervisningen och sätta in rätt stöd och utmaning.

”Tufft budgetår”
Förvaltningschefen Susana Olsson Casas medger dock att det varit ett tufft budgetår, märsta.nu har även rapporterat om besparingar i skolan och lärarprotester, den senaste skedde i samband med fullmäktige i onsdags:
– Det har varit ett tufft budgetår som tärt på våra medarbetare. Trots detta har de gjort allt för våra elever därute – och lite till. Men, för att kunna lyckas hålla i denna utveckling behöver vi ha medarbetare som känner engagemang, trivs och som orkar med. Här ser vi att vi har en del kvar att göra och därför är våra medarbetare och deras arbetsmiljö ett av våra stora fokusområden både nu och framåt, säger Susana Olsson Casas, förvaltningschef.

greeknighthelsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
defacto_mustach_helsida
centrum_host_helsida
ica_oktober
fme_oktober

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

greeknight_outsider
connys
colorama_april2
nrh