defacto_pan
Foto: Sigtuna kommun

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Förra året var gymnasiebehörigheten bland elever som gått i kommunal skola 84 procent, nu uppger kommunen att siffrorna efter detta läsår ligger kvar på samma nivå. Även måluppfyllelsen för elever i åk 6 ligger kvar runt förra årets nivå, alltså kring 80 procent:
– Bakom statistiken ser jag hårt arbete. Våra medarbetare i grundskolan och modersmålslärarna har verkligen gjort ett enastående arbete för att se till att våra elever, oavsett bakgrund och förutsättningar, ska utvecklas och lära sig så mycket som möjligt, säger Carmen Blom, biträdande förvaltningschef och verksamhetschef för högstadieskolorna.

Satsat på kvalitetsarbete
Från 2017 till 2018 var ökningen kraftig, anledningen är att kommunen sedan två år arbetat med ett systematiskt kvalitetsarbete där varje skola följer upp sina elever löpande för att anpassa undervisningen och sätta in rätt stöd och utmaning.

”Tufft budgetår”
Förvaltningschefen Susana Olsson Casas medger dock att det varit ett tufft budgetår, märsta.nu har även rapporterat om besparingar i skolan och lärarprotester, den senaste skedde i samband med fullmäktige i onsdags:
– Det har varit ett tufft budgetår som tärt på våra medarbetare. Trots detta har de gjort allt för våra elever därute – och lite till. Men, för att kunna lyckas hålla i denna utveckling behöver vi ha medarbetare som känner engagemang, trivs och som orkar med. Här ser vi att vi har en del kvar att göra och därför är våra medarbetare och deras arbetsmiljö ett av våra stora fokusområden både nu och framåt, säger Susana Olsson Casas, förvaltningschef.

colorama_april2
sommar_centrum
happyhomes_2019
sommar
sigtunavatten_standard

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

ica_valsta_choklad
bonava_juli_hel
arlanda_golf_juli
defacto_helsida
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

connys
nrh
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
bonava_juli_outsider